“Apsolutno sam šokiran…”: Vučić o Tačijevoj izjavi da neće formirati ZSO

1
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je apsolutno šokiran činjenicom da EU nije reagovala na izjavu Hašima Tačija da Priština neće formirati Zajednicu srpskih opština, preneo je B92.

Aleksandar Vučić je rekao i da će “danas ili sutra dočekati rekaciju EU i poručio da “znamo šta je i nama činiti” ako ta reakcija izostane.

“Čekali smo 24 sata da EU reaguje. Apsolutno sam šokiran da niko nije reč rekao za dokument koji je potpisan u Briselu, a čije provođenje je garantovala EU. Ako ne važe za Albance ti dokumenti, ne znam šta misle s kim u budućnosti da razgovaraju”, rekao je on.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština, jer bi to, kako je rekao, značilo formiranje Republike Srpske na Kosovu.

“Tačno je da sam se ranije saglasio sa formiranjem Zajednice srpskih opština, ali okolnosti su se promenile i ne možemo to da dozvolimo u zamenu za viznu liberalizaciju”, rekao je Tači, dodajući da takse moraju da ostanu na snazi.

1 KOMENTAR

  1. Од (пре)честих шокирања нашег председника поразбољева се цела нација! И никако да се упита колико је он “заслужан” за превеславање које је лично доживео у току “преговарања” са шефовима фисова на Косову Тачијем, Харадинајем и инима. Ни ту једну ствар-ЗСО није успео да обезбеди, а “Косови” је дао све, што никако није смео.

Comments are closed.