“Aprilski izbori važni za razvoj demokratije u Sbiji”: Evoparlamentarci poručili premijerki

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u medjustranačkom dijalogu o nedavno održanom referendumu o ustavnim promenama i o njihovim sugestijama u vezi sa izborima koji će u Srbiji biti održani početkom aprila.

Evroposlanici Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i bivšim poslanici Knut Flekenštajn i Eduard Kukan ocenili su da su aprilski izbori veoma važni za dalji razvoj demokratije u Srbiji i da je važno da se primeni dogovoreno, saopšteno je iz Vlade.

Kako je u saopštenju navedeno, oni su dodali da je unapredjenje predizborne atmosfere jednako važno, uz nastojanje da se blagovremeno dodje do konkretnih rezultata, i poručili da su spremni da i ubuduće pomažu ukoliko za tim ima potrebe i prostora.

Na sastanku je razmotren i način predstavljanja stranaka tokom predizborne kampanje u programima javnog servisa, a bilo je reči i o obuci posmatrača koji će biti na biračkim mestima.

Brnabić je rekla evroparlamentarcima da je njihova misija bila uspešna i da to potvrdjuje činjenica da nijedna stranka neće bojkotovati izbore, a da rezultati referenduma pokazuju da je Srbija rešena da nastavi reforme, u skladu sa svojim strateškim izborom za pristupanje Evropskoj uniji.