Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije apeluje na građane, koji su zakazali termin za izdavanje ličnih dokumenata putem Portala Uprava u nekoj od uprava policije da taj termin i iskoriste ili ga na vreme zamene za drugi. Uprava za upravne poslove je u proteklom periodu primila više žalbi građana da su svi ponuđeni termini na Portalu eUprava koji se odnose na zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenata zauzeti i da nisu u mogućnosti da zakažu termin u roku od 14 dana. Iz tog razloga je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu omogućila građanima da od 4. marta 2019. godine , mogu da zakažu termin za podnošenje zahteva za lična dokumenta, putem Portala eUprave za narednih 60 kalendarskih dana , umesto dotadašnjih 14.


Analizom zakazanih termina za izdavanje ličnih dokumenata, uprava za upravne poslove je utvrdila da određeni broj građana , posebno u velikim gradovima u Srbiji, ne koristi svoje zakazane termine a pri tome ih ne otkaže na vreme na istom portalu čime onemogućava ostale građane da zakažu termie na koje bi došli da podnesu zahtev za izdavanje ličnih dokumenata.


Samo u prethodnih sedam dana u policijskoj stanici Novi Beograd je bilo 371 zakazana termina preko Portala eUprva a nije iskorišćeo 136. U Novom Sadu od 246 zkazanih termina 115 nije iskorišćeno, u Kragujevcu je bilo zakazano 245 termina i 20 njih nije iskorišćeno, potom u Pančevu sedam termina koji nisu iskorišćeni od zakazanih 39, dok u Nišu od zakazanih 430 termina 29 nije iskorišćeno.


Još jedom apelujemo na sve korisnike, da zbog velikog broja građana koji u ovom periodu menjaju lična dokumenta, da ili iskoriste termin koji su zakazali, ili da ga na vreme otkažu ili pomere za drugi, kako bi svi dobili priliku da na lak i brz način bukiraju termina za izdavanje ličnih dokumenata.


Uslugu „Zakazivanje termina za podnošenje zahteva za ličnu kartu ili pasoš“, Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo na Portalu eUprava 2011. godine. Od 2011. godine do sada preko Portala 1.173.984 građana je iskoristilo ovu uslugu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.