Antonijević: “Za promenu Ustava glasaće ko želi Srbiju u Evropi, a ne ‘Srpski svet'”

2
Printscreen/YouTube/Newsmax Adria

(Beta) – Pravnik Milan Antonijević istakao je da je Ustav Srbije najstariji od svih ustava na Zapadnom Balkanu, navodeći da su “sva društva u regionu našla snage da reformišu Ustav, a Srbija je, kao i po drugim pitanjima, ostala da tavori.”

„Sada je stvoren jedinstven politički momentum da se stvari bar malo pomaknu s mrtve tačke, i to u dobrom pravcu. Voz je napustio stanicu“, ocenio je Antonijević u autorskom tekstu za današnji list „Politika“.

Prema njegovim rečima, „svako odlaganje bi značilo katastrofu za EU integracije i protraćene još mnoge godine naših života“.

„Zato je neophodno da svi koji Srbiji žele dobro, koji žele Srbiju u Evropi, svetsku Srbiju, a ne ‘Srpski svet’, prestanu da glume (Vojislava) Koštunicu, već da pozovu građane da 16. januara izađu na referendum i zaokruže da“, napisao je Antonijević.

2 KOMENTARA

  1. „Zato je neophodno da svi koji Srbiji žele dobro, koji žele Srbiju u Evropi, svetsku Srbiju, a ne ‘Srpski svet’, prestanu da glume (Vojislava) Koštunicu, već da pozovu građane da 16. januara izađu na referendum i zaokruže da“, napisao je Antonijević.
    – Zna li doticni sta u sustini znaci SRPSKI SVET?
    – Zasto njima ne smeta sto slovenci koji zive u Srbiji vec drugu generaciju, imaju srpsko drzavljanstvo ali i slovenacko, imaju srpsku penzju ali im je i matica Slovenija dala penziju, imaju status nacionalne manjine sto Srbi u Sloveniji nemju iako ih je 15 puta vise, ali nasim evropejcima to ne smeta. Smeta im Srpski Svet, krovna organizacija, koja bi duhovno, kulturno i jezicki objedinila Srbe sirom sveta a posebno u okruzenju. Zar treba Srbe izvan Srbije prepustiti asimilaciji i prekrstavanju?
    – Slovenija, Hrvatska pa i BiH brinu o svakom svom gradjininu iako ti gradjani vekovima zive u drugim zemljama, dali im drzavljanstvo, pasos samo zbog pripadnosti njihovoj naciji. Srbi iz Srbije treba da Srbe izvan Srbije prepusti nestanku, iako znamo da su Srbi autohtoni u vecini zemalja u okruzenju, u nekim zemljama su ostali i bez starusa nacionalne manjne asimilirani, zabranjeno im je da koriste ime, prezime, naciju, veru.
    Pametan i mudar drzavnik brine o naciji u zemlji i rasejanju ali Srbi u BiH, Hrvatskoj, C.Gori, Albaniji i Rumuniji nisu rasejanje, nisu dijaspora, to su njihove matice, tu zive od postanka, tu su ziveli pre nego sto su te drzave postale drzave u danasnjem obliku.

  2. Зашто би монопол на мишљење шта је за Србију добро имао господин Антонијевић и то условљавао чланством у ЕУ (иначе, Србија је одввно у Европи) ? Иначе, штампа је одавно пуна оваквих парола лажних космополита, набеђених европејаца и конформиста, а у ствари политиканата и неостварених личности да било шта у животу створе сопственим рукама. Стога их то увек подстиче да гледају у туђе двориште, са жељом да им неко нешто да, или направи. Лично (субјективно) верујем да мислим добро Србији, али уопште не мислим да је то тај пут. И добро, сугерисано је свима таквима да то гласање није за њих, а ја ћу тај савет послушати. Само једно од онога што све видим је и да на том “путу” онима који су нам помагали (данас Белорусији, сутра ко зна ко) кад је било најтеже, ми данас “пљујемо” у лице. За мене је то ипак превише, а господину Антонијевићу и следбеницима, срећно на том “путу”.

Comments are closed.