Antonijević: Vesić prekršio “Četam haus” pravilo. Neizvesno održavanje sledećeg okruglog stola

1
Foto: Tanjug

Neizvesno je održavanje sledećeg okruglog stola u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da više ne učestvuje i zbog izjava pojedinih učesnika, kaže za Radio Slobodna Evropa (RSE) jedan od organizatora, Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.

“Videli ste da se govori o onome o čemu je razgovarano, navode se i ljudi koji su određene stvari izgovarali. Ovde mislim na Gorana Vesića koji je govorio, ne samo o sadržini sastanka, već i o nečemu što se na tom sastanku nije desilo, o izjavi Zorana Živkovića koja nije bila takva”, rekao je Antonijević za RSE.

On je objasnio da na sastanku nije bilo nikakvih uvreda, pa ni uvreda novinara i da mu je žao da je na takav način prekršeno “Četam haus” pravilo.

“Sa jedne strane su iznošene informacije sa sastanka, sa druge strane izrečeno je nešto što ne odgovora onome što se desilo na sastanku”, rekao je Antonijević.

Nova stranka je saopštila da je Goran Vesić izneo “laži” na račun predsednika Nove stranke Zorana Živkovića.

U saopštenju Nove stranke je rečeno da je Vesić optužio lidera te stranke Zorana Živkovića da je rekao da “niko od novinara ne radi dobro svoj posao i da urednici treba da dobiju uputstva kako da se ponašaju”.

Goran Vesić je, reagujući na izjavu Antonijevića, na svojoj Fejsbuk stranici napisao da mu je žao što direktor Fondacije nije čuo ono što je, kako je rekao, čula čitava delegacija Srpske napredne stranke kada je u pitanju Živkovićeva izjava.

“Živković je to rekao, a mislio sam da je važno da svi znaju šta o novinarstvu misli bivši premijer Srbije. Ako sam time prekršio pravilo izvinjavam se, ali ponovo bih to uradio”, poručio je Vesić.

Naveo je i da su Boško Obradović, Miroslav Aleksić i Zoran Živković vređali članove delegacije SNS-a, i dodao da mu je žao i što Antonijević ne smatra da je kršenje pravila to što su pomenuta tri predstavnika opozicije napustila sastanak, a potom medijima davali, kako tvrdi, netačne informacije o stavovima delegacije SNS.

Poručuo je, međutim, da će naprednjaci, bez obzira na sve, nastaviti da učestvuju u dijalogu ako budu pozivani od strane organizatora.

Жао ми је што г. Антонијевић није чуо оно што је чула читава делегација Српске напредне странке када је у питању…

Posted by Горан Весић on Уторак, 20. август 2019.

1 KOMENTAR

  1. Gospodin Vesic radi ono sto je dogovoreno tj. da se obstruise sastanak kao sto su do sada radili oni koji ucestvuju sa strane SNS na sastancima. Ovo je mozda dobro zamisljeno ali SNS je dosao da bi pokazao da je za dijalog. U sustini nema veze sa dijalogom sto bi rekao narod trla baba lan da joj prodje dan. Gospodin Vesic se lepo izvinio i rekao da bi to opet uradio, onda nema potrebe za izvinjenjem. Drugo ako se vec govori o medijima ja vidim samo izjave i cujem samo izjave SNS nema nigde izjava opozicije bar je ne vidim u novinama a ni na televiziji. Ma vazno je zaludeti ovaj narod eto i beer fest u radni dan, ma samo hleba i igara, rijalitija na svim nivoima, sa samo jednom institucijom na celu drzave. Ziveli

Comments are closed.