Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da je treći sastanak vlasti i opozicije na Fakultetu otvorio tešku temu medija u predizbornom periodu, nezaobilaznu temu REM i „njihovu uspavanost tokom prethodnih izbora“, otvorio je i pitanje RTS i ravnopravne zastupljenosti svih političkih stranaka, preneo je N1.

„REM nije opravdavan i nije ocenjeno da radi svoj posao, što je, priznaćete, uspeh, ako imate u vidu da na FPN na sastancima sede sve političke stranke, i vladajuće, i opozicione“, rekao je Antonijević za list Danas.

Na pitanje ima li smisla ogranizovati novi okrugli sto posle najave Saveza za Srbiju da više neće učestvovati na sastancima, Antonijević je odgovorio da bi razdvojio dve stvari, „odluku o bojkotu izbora i odluku o bojkotu razgovora“.

„Bojkot izbora je pravo, o tome donosi odluku svaka pojedinačna stranka iz Saveza, kako vidim iz medija. Odluka o bojkotu sastanaka na FPN nije doneta, nije jednoglasna i razgovaramo i dalje sa svim članicama ovog Saveza, kao što razgovaramo i sa svim drugim strankama koje su se odazvale našem pozivu“, rekao je Antonijević.

„Sada razgovaramo kako da nastavimo dalje, šta su nam planovi za 5. i 9. septembar, za kada smo planirali i svima najavili naredna dva sastanka, koje konkretne stvari očekujemo od svih učesnika, konkretne korake“, rekao je Antonijević.

„Najlakše je odustati. Nikada ne propustimo priliku da propustimo priliku, možda ovog puta ne mora biti tako“, rekao je Antonijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.