Antonijević: Dijalog o izbornim uslovima se nastavlja, bez obzira na odluku SzS da ne učestvuje

1
Foto: Tanjug

Dijalog o izbornim uslovima vlasti i opozicije biće nastavljen bez obzira na činjenicu da je Savez za Srbiju odlučio da bojkotuje dalje susrete, rekao je za N1 Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo koja je jedan od organizatora sastanaka.

Prema njegovim rečima, svakako opozicija nije ta koja se pita za promenu važnih stvari za unapređenje izbornih uslova, već predstavnici vlasti.

“Promene se očigledno ne očekuju od opozicije već od onih koji kontrolišu ceo sistem u ovom trenutku i koji mogu izmeniti i zakon i još više praksu. Bez obzira na odluku o bojkotu ili ne, ravnomerna zastupljenost u medijima je nešto što odgovara svima koji se bave politikom u ovom trenutku”, kazao je Antonijević.

Savez za Srbiju posle poslednjeg dijaloga na Fakultetu političkih nauka na kom je bilo reči o medijima saopštio je da neće učestvovati na narednim okruglim stolovima jer, kako su ocenili, taj format sastanaka ne daje nikakve rezultate.

1 KOMENTAR

  1. Antonijeviću, zašto uporno pričate o pregovorima? Ova zemlja ima Ustav i zakone koji se ne poštuju. Zar se pregovara o poštovanju zakona? Vi na taj način dajete kredibilitet vučićevoj autokratiji. Ko je vas uopšte ovlastio da radite to što radite? Zašto sebe nazivate nekim fondom za OTVORENO DRUŠTVO, kada upravo vi insistirate na zatvorenim sednicama? Svojim postupcima ste sebe apsolutno diskreditovali i diskvalifikovali da javno pričate o demokratiji, vladavini prava i svim ostalim temama na kojima živite život od donacija već godinama.

Comments are closed.