Antidoping agencija Republike Srbije bila je domaćin redovnog godišnjeg sastanka Centralnoevropske antidoping organizacije (CEADO) u Beogradu. Sastanak je okupio nacionalne antidoping agencije članica CEADO-a radi koordinacije aktivnosti i razmatranja aktuelne situacije u oblasti borbe protiv dopinga u sportu. Događaju su prisustvovali i Sebastien Gilot, direktor Svetske antidoping agencije za Evropu i Dejan Bojović, posebni savetnik u Ministarstvu sporta. 

„Veoma smo ponosni što smo bili domaćini godišnjeg CEADO skupa i što smo imali priliku da zajedno sa našim partnerskim agencijama razmenimo iskustva, ideje i najbolje prakse u borbi protiv dopinga. Ovaj sastanak predstavlja potvrdu uspešne saradnje Srbije sa drugim zemljama i važan korak ka očuvanju čistog sporta i zaštiti integriteta takmičenja, a postignuti dogovori i zaključci će nam pomoći da unapredimo naše aktivnosti i zajednički radimo na očuvanju čistog sporta. CEADO ostaje posvećen ostvarivanju svojih ciljeva u borbi protiv dopinga u sportu, u skladu sa Svetskim antidoping programom – izjavila je prof dr. Milica Vukašinović Vesić, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije.

CEADO je osnovan 2019. u Budimpešti i okuplja nacionalne antidoping agencije iz Srbije, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke i Rumunije. Ove zemlje dele ne samo dugu istorijsku vezu, već i zajedničke vrednosti i ideje.

Glavni ciljevi rada CEADO-a su usklađivanje praktičnih pitanja u vezi sa Svetskim antidoping kodeksom i međunarodnim standardima, razmena iskustava i razvoj zajedničkih ideja o obrazovanju i strategijama prevencije, deljenje informacija i znanja u programima testiranja i obaveštajnih podataka, kao i promovisanje saradnje između javnih vlasti u vezi sa sprečavanjem nelegalne trgovine, prodaje i distribucije nedozvoljenih supstanci ili metoda.

Za više informacija o radu Antidoping Agencije Republike Srbije, posetite našu zvaničnu veb stranicu www.adas.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.