Glavni kandidat Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) na izborima za Evropski parlament koji se u Austriji održavaju 9. juna, Andreas Šider, upozorio je na veliku zavisnost Evrope od Kine.

“Evropa se suočava sa velikim ekonomskim izazovima. Zavisni smo od Kine za mnoge proizvode kao što su lekovi i solarni paneli. Potrebna nam je jaka EU koja nudi poštene mogućnosti i dobar, pristupačan život za sve. Naš moto je „Europe first” umesto „Made in China”, kaže Šider.

“SPÖ ima plan za obezbeđivanje i snabdevanje važnim proizvodima u Evropi, jačanje privrede i obezbeđivanje i otvaranje radnih mesta. Zavisnost Evrope od neevropskih proizvodnih lokacija je poziv za buđenje koji zahteva brzu akciju. Zato naša strategija  „Europe first – Evropa na prvom mestu“ daje prioritet investicijama u domaću proizvodnju i infrastrukturu, čime Evropa može da poboljša svoju sigurnost snabdevanja, ojača industrijsku bazu i stvori održiva radna mesta. Potrebna su veća ulaganja u evropske proizvodne kapacitete i promociju zelenih radnih mesta kroz posebne programe obuke. Samo u klimatskom sektoru do 2050. biće potrebno oko 2 miliona dodatnih radnih mesta. Evropa ne sme dozvoliti da ovaj ogroman potencijal ostane neiskorišćen”, upozorava Šider.

Izbori za poslanike Evropskog parlamenta održavaju se 9. juna u Austriji. Za Austriju, ukupno 20 članova Evropskog parlamenta može biti izabrano na mandat od 5 godina. Delegacija SPÖ je jedna od glavnih predstavnika Austrije u EP, koja je u predhodnom sazivu imala 5 poslanika, a šef delegacije bio je Andreas Šider.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.