Andrea Iervolino na listi najuticajnijih osoba iz sveta medija i zabave Variety500

  0
  Roma Film Fest bv2014, Ph.Daniele venturelli

  Italijanski producent Andrea Iervolino, direktor i osnivač producentske kuće Iervolino Entertainment ikompanije za produkciju animiranih sadržaja Iervolino Studios u Srbiji, našao se na prestižnoj godišnjoj listi magazina Variety, posvećenoj najuticajnijim osobama iz sveta medija i zabave. Andreu Variety naziva preduzetničkim čudom i svrstava ga u najznačajnijih 500 biznis lidera koji oblikuju globalnu industriju medija i zabave.

  „Polaskan sam ovim priznanjem koje je došlo u veoma bitnom momentu za našu kompaniju, momentu velikog uspona. Nakon izlaska na berzu prošlog leta i nekoliko uspešnih ostvarenja, poput filma Čekajući varvare koji je trenutno u procesu kandidature za prestižnu nagradu Oskar, Iervolino Entertainment uložio je značajne resurse u produkciju kratkometražnih animiranih formata koji svakodnevno obaraju rekorde gledanosti na digitalnim platformama širom sveta“, rekao je Andrea Iervolino.

  68th Festival de Cannes 2015 (Ph.Daniele Venturelli)

  Međutim, ovo nije prvi put da je britanski Variety obratio pažnju na Iervolina – još 2015. proglasio ga je za „preduzetnika na koga treba obratiti pažnju“, u momentu kada je Andrea imao samo 29 godina. Napravivši svoj prvi film sa samo 15 godina, Iervolino je producirao više od 80 filmova, što ga čini jednim od najaktivnijih i najproduktivnijih filmskih producenata u svetu. Njegova producentska kuća Iervolino Entertainment osnovana je 2011. godine, da bi 2018. pokrenuo TaTaTu – višestruko priznatu zabavnu platformu baziranu na blockchain tehnologiji, koja nagrađuje korisnike za gledanje i deljenje sadržaja.

  Među Andreinim najuspešnijim filmovima ističu se Čekajući varvare (Waiting for the Barbarians), Otrovna ruža (The Poison Rose), Pronalaženje Stiva Mekvina (Finding Steve McQueen), animirani film Misija Arktik (Arctic Dogs), kao i kratkometražni animirani serijali Pafini (Puffins) i Arktički drugari (Arctic Friends).

  Andrea Iervolino je ove godine u Srbiji osnovao kompaniju Iervolino Studios za produkciju animiranih sadržaja za striming platforme namenjenih globalnoj distribuciji, koja trenutno posluje na dve lokacije – u Beogradu i Novom Sadu.