Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne pristaje na ultimatume grupe od 15, 20 studenata koji su blokirali Rektorat i njihov zahtev da bude smenjen ministar finansija Siniša Mali, preneo je N1.

Ona je, na konferenciji za novinare, ocenila da to nije vladavina prava, niti borba za očuvanje institucija, već da je reč o anarhiji i političkim zahtevima.

Brnabić je napomenula da zbog grupe od 15,20 ljudi treba da ispašta 100.000 studenata Beogradskog univerziteta, ali je dodala da se Vlada Srbije neće mešati u autonomiju univerziteta.

Grupa studenata ispred Udruženja „1od5 miliona“ od petka popodne zaključala se u zgradu Rektorata sa zahtevom da premijerka javno, na RTS, smeni ministra finansija Sinišu Malog zbog navoda da je plagirao doktorsku disertaciju.

Rektorka Ivanka Popović rekla je ranije danas da je zaposlenima u Rektoratu onemogućeno pravo na rad jer su studenti i dalje zaključani u zgradi.

„Juče smo obavili razgovor sa studentima, očekivali smo konstruktivan razgovor gde će obe strane imati puno razumevanje za situaciju. Imali smo utisak da je to tako i da ćemo imati određeni napredak. Međutim, jutros u 5.30 časova su studenti uzeli ključeve od portira što predstavlja kvalitativnu promenu“, istakla je ona.

Komentara

 1. Smetovi
  16. septembra 2019. 18:43

  meni se čini da je ova zena kao statista i da nema nikakva prava niti ingerencije u vlastima R. Srbije

 2. yoko-ovo-ono
  16. septembra 2019. 22:22

  ali kad zbog bahate manjine ispaštaju milioni građana Srbije, onda je to u redu, zar ne...

 3. MILAN
  17. septembra 2019. 15:44

  Ne 15-20, zbog jednog čoveka ispaštaju svi studenti : zbog tvog školskog, Siniše Malog. Njegov prepisan doktorat se pročuo do Saudijska Arabije, a on odlučuje o platama onih koji odlučuju o tome da li je to plagijat. Msm...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.