Ana Brnabić zatvara ovogodišnji Kopaonik biznis forum

  0

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić svojim izlaganjem zatvoriće predstojeći 28. Kopaonik biznis forum. Ove godine, najveći i najznačajniji ekonomski događaj u regionu biće održan u hibridnom formatu od 24-27. maja. Na programu je 21 panel, a tema će biti Svet posle Covid-19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja.

  Specijalni gost ovogodišnjeg srpskog Davosa biće prof. Branko Milanović, jedan od vodećih savremenih svetskih ekonomista, gostujući profesor u Centru za postdiplomske studije Univerziteta grada Njujorka (CUNY) i profesor u Londonskoj školi ekonomije. Na Forumu će, pored predstavnika Vlade Republike Srbije, učestvovati i svi predsednici privrednih komora zemalja u regionu, kao i ambasadori Sjedinjenih Američkih država, Nemačke, Francuske i Italije.

  Imajući u vidu značaj zdravstvenog sistema, posebno tokom perioda pandemije korona virusa, Savez ekonomista Srbije će ove godine, zajedno sa kompanijom Roche, uraditi Studiju analize i pripreme preporuka za unapređenje okvira personalizovane medicine u Republici Srbiji.

  Učešće za sve zainteresovane ove godine biće besplatno jer je Savez ekonomista Srbije, imajući u vidu situaciju izazvanu pandemijom virusa Covid-19, odlučio da bez kotizacija omogući praćenje programa i sadržaja Foruma onima koji to žele. Praćenje svih panela omogućeno je preko Youtube platforme dostupne preko portala www.kopaonikbusinessforum.rs ili putem aplikacije KBF koja se besplatno može preuzeti na svim Android i iOS mobilnim uređajima i tabletima.  

  Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard. I ove godine, Forum će biti svojevrsna interaktivna platforma za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, uz sagledavanje ključnih ekonomskih, zdravstvenih i društvenih izazova u periodu tokom i nakon pandemije korona virusa.