“Ana Brnabić je kandidat za predsednika Vlade…”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Kandidat za predsednika nove Vlade je Ana Brnabić, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

“Imali smo više kandidata, zahvalio sam se pojedinim kandidata koji su razumeli moje poruke i da ne moraju da u ovom trenutku budu na toj funkciji…”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je predložio Ani Brnabić formiranje dva nova ministarstva, za ljudska prava i demografiju, odnosno brigu o porodici, kao i to da u sastavu nove Vlade bude 50 odsto žena.

U obrazloženju svoje odluke da Brnabić predloži za mandatara za sastav nove Vlade, Vučić je rekao da se ona žestoko borila za svoju zemlju i nije dodvoravala stranim, ni domaćim centrima moći.

“Ani Brnabić ništa krupno ne mogu da zamerim, a sitno mogu, ali to sebi mogu i više, pa nije fer da sebi oprostim, a drugome ne”, obrazložio je Vučić i dodao da je Brnabić vodila disciplinovanu i odgovornu politiku.

On je istakao da je bilo važno da ukaže budućem mandataru na tri osnovna cilja srpske politike.

“To je da se, u politici koju budemo vodili, Srbija diči sa tri činjenice. Pre svega, Srbija je slobodna i nezavisna država. Pod dva, Srbija je na evropskom putu. Pod tri, Srbija će održati odnose sa Rusijom i Kinom, ali i razvijati odnose sa SAD”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je mandataru naveo nove ciljeve Vlade.

“Nova Vlada će imati cilj da se podigne ekonomska snaga Srbije, životni standard običnih ljudi i dalje mora da raste iako je to nemoguće u bilo kojoj drugoj zemlji u vreme korone. Zatim dalja izgradnja puteva i pruga, ono što je već ugovoreno. Mora da se radi i na novim projektima, u koje ćemo kao država krenemo žestoko. I treći cilj je jačanje zdravstvene moći Srbije”, rekao je Vučić.

2 KOMENTARA

 1. “To je da se, u politici koju budemo vodili, Srbija diči sa tri činjenice.
  Pre svega, Srbija je slobodna i nezavisna država. – Од када ?
  Pod dva, Srbija je na evropskom putu. – Пут је дискутабилан, али је крајњи циљ тог пута свакако нереалан.
  Pod tri, Srbija će održati odnose sa Rusijom i Kinom, ali i razvijati odnose sa SAD”, – Већ је из самог садржаја последњег “споразума” са САД јасно да је то, немогуће.
  rekao je Vučić.
  А “нови циљеви” су у ствари стари проблеми, који нису, и неће бити, решени.
  Ред политичког маркетинга, ред демагогије. Звучи познато.

 2. Ana se tu malo ili nimalo ne pita. Vladu ce skrojiti Vucic. Oo je vec najavio vladu kontinuiteta, sto ukazuje da ce Dacic i Vulin opstati po svaku cenu. A to je najkrupnija a mozda i kobna
  greska. Jer oboje su u kandzama Miloseviceve politike koju su zajedno stvarali i sprovodili. Dacica smo u vise navrata slusali kako se hvali da je na Kosovu ratovao sa puskom u ruke. Ali ne navodi da je iz neposredne blizine streljao zene i decu koje je srpska vojska i policija zarobila i postrojila ispred njega. On nikada nije odgovarao za za zlocine koje ke on i njegov rezim pocinio.

Comments are closed.