„Borba za datum lokalnih izbora nije ni Cerska bitka, ni Sutjeska, ni bombardovanje“, poručila je danas predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, reagujući na izlaganja poslanika opozicije koji su borbu za izborne uslove poredili sa antifašističkom borbom u Drugom svetskom ratu, prenosi Danas.

„Mislim da je vređanje velikog broja narodnih poslanika i građana koji glasaju za većinu to što izjednačavate vašu borbu sa borbom oslobodilaca protiv okupatora, od Cerske bitke do Sutjeske. Ne postavljajte znake jednakosti, jer je to unižavanje žrtava koje su dale život za slobodu i suverenitet Srbije. Molim vas da ne koristite taj primer ko god vam je to prepručio“, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da nema ničega junačkog u tome što se razgovaralo o datumu izbora da bi ljudi „išli na holidej“.

Šef Poslaničke grupe Zeleno-levi front Radomir Lazović zamolio je Brnabić da, ako želi polemiše sa poslanicima, sedne u poslaničke klupe.

„Vi ste ti koji sebi učitavaju te stvari, što se poredite sa okupatorom“, dodao je on, pozivajući Brnabić da se „navikne“ na novo radno mesto.

Poslanik Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović rekao je da Beograd i Srbija mogu i moraju bolje od ovoga što sada postoji.

„Borimo se od prvog dana, borimo se da znanje primenimo za dobro, da promenimo okruženje, borimo se za ljubav, da stvaramo život i zato se borimo za demokratiju. Borimo se za bolje izborne uslove, da glasmo slobodno, da mediji budu slobodni i da birački spisak bude dobar. Znamo da borba nije pravedna i poštena, ali ne odustajemo, rekao je Veselinović.

Poslanik sa liste Srpske napredne stranke Radoslav Milojčić Kena naveo je da pojedine poslanike vređa poređenje sa okupatorom, jer su njihovi preci nastradali u borbi sa tim okupatorima.

„Nisam ga čuo da je reagovao na predlog Nemačke za rezoluciju o Srebrenici kojom žele da srpski narod proglase genocidnim, a sedeo je u Bundestagu“, rekao je Milojčić, govoreći o Lazoviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.