Dugoočekivani koncert troje umetnika našeg porekla koji karijeru grade i u inostranstvu  održaće se 3. aprila 2021. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Sopran Tamara Rađenović, bariton David Bižić i pijanista Đorđe Nešić predstaviće se beogradskoj publici atraktivnim programom.

Svet pokreće ljubav pa je i glavna tema koncerta ljubav, ’’ljubav zauvek’’.  Kroz promenadu kompozicija Mocarta, Pučinija, Bizea, Debisija, Rahmanjinova, Ćapija, Lare, troje  umetnika rođenih u Beogradu  koji nastupaju na najznačajnijim svetskim muzičkim scenama, kroz repertoar će dočarati vesele kao i tužne momente koje ljubav može da izazove. 

Dvadesetpetogodišnja umetnica Tamara Rađenović je diplomirala na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu. Nosilac je prestižnog  Exceptional Talent statusa  koji sponzoriše Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i  kojom  joj je omogućen boravak u Londonu gde se usavršava i gradi karijeru.

Glas mladog soprana Tamare Rađenović zadivio je opersku legendu Monserat Kabalje. Tamara je imala samo 19 godina kada joj je čuvena diva dala priliku da peva na njenim gala koncertima u Španiji.

Sa samo 22 godine debitovala je u ulozi Mimi u Pučinijevoj operi Boemi na Siciliji na Mediteranskom Opera festivalu. Tokom studija, imala je zapažene uloge u operama San letnje noći, Figarova ženidba, Serse, Vesele žene vindzorske…

Do sada je nastupala u 13 zemalja, između ostalih, u Španiji, Italiji, SAD,  Austriji, Nemačkoj, Engleskoj, Sloveniji… Tamara je do sada imala i dva solistička koncerta u njujorškom Karnegi holu, u septembru 2018. i u novembru 2019. godine. 

Nastupala je 2018. godine u Novom Sadu. Otvorila je ’’Dane Kotora’’ u Novom Sadu solističkim koncertom u Sali Gradske kuće. Takođe, nastupila je i početkom 2019. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u sklopu festivala Svet u operi, Opera u Svetu  u pratnji renomiranog srpskog pijaniste Đorđa Nešića koji živi i radi u Americi već 35 godina i sa kojim zajednički nastupa na ‘’Amore per sempre’’ koncertu.

U 2019. godini Tamara je održala 13 koncerata od kojih je osim solističkog  koncerta u Karnegi holu značajno pomenuti i koncerte u Barseloni u teatru de Sarria, solistički koncert u Opus Teatru u Hastingsu u Engleskoj. Krajem godine je imala solistički koncert u Barleti u Italiji u Teatro Comunale di Barletta. Ovaj koncert je bio u okviru projekta Tournee (projekat za doprinos razvoja kulture i turizma) podržanog od EU i Tamara je predstavila Crnu Goru.

Tamara je 2020. godinu počela sa velikim koncertima u Londonu u Amaryllis Fleming Hallu u pratnji orkestra Royal College of Music kao i u čuvenom St. James’s Piccadilly.

Nažalost, korona je poremetila planove pa su mnogi koncerti otkazani, između ostalog i koncert u City hallu u Hong Kongu.

Koncertom ‘’Amore per sempre’’ Tamara se simbolično vraća na scenu u svom rodnom gradu.  

Bariton David Bižić je jedan od najpriznatijih srpskih operskih pevača u svetu.

Nastupa u najvećim svetskim operskim kućama kao što su Metropoliten opera u Njujorku, Pariska nacionalna opera, Madridska kraljevska opera, Kraljevska opera Kovent Garden, Teatar Liseu u Barseloni, Švedska kraljevska opera, Bečka državna opera, Monte Karlo, Boljšoj teatar, Berlin, Ženeva, Los Anđeles, Bordo, Strasburg.

Ove godine se navršava njegova šesta sezona u Metropoliten operi kao gosta soliste sa preko 40 otpevanih predstava.

Koncert na Kolarcu će biti 10 godina od njegovog poslednjeg nastupa u Srbiji.

Umetnost srpsko-američkog pijaniste Đorđa Nešića opisuje se kao „smela“, „osećajna“ i „suptilno virtuozna“. Njegova karijera uključuje recitale, koncerte i kamerno muziciranje. Trudi se da izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta.

U sezoni pre globalne situacije sa kovidom nastupio je na КotorArt festivalu, galeriji SANU i u Кarnegi holu u Njujorku. Prethodno, u Parizu u Кulturnom centru Srbije, na koncertu „Putovanje kroz muziku Srbije“ u Кarnegi holu u Njujorku i u Beogradu u Skupštini Grada, Narodnom muzeju i galerijama Artget i SANU.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine i preko sajta tickets.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.