“Amerika mora da brine zbog Srbije. Bogdanović kao najbolji igrač u timu člana prve petorke NBA lige…”: Kako Forbs piše o najboljem strelcu Srbije

0
Foto: FIBA Mundobasket

Pred početak Mundobasketa pričalo se o tome u kom će sastavu sastav Sjedinjenih Američkih Država nastupili na prvenstvu. Iz mladog tima koji je otputovao u Kinu, posebnu pažnju na sebe su privukli Donovan Mičel, Džejson Tejtum i Džejlen Braun. Oni su igrači u koje su bile uprte sve oči. A onda je prvu rundu Mundobasketa obeležio reprezentativac Srbije i košarkaš Sakramento Kingsa, Bogdan Bogdanović.

Tako Forbs počinje tekst o najefikasnijem košarkašu dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva u košarci, koji je na utakmici protiv Italije pogodio šest trojki.

Bogdanović je u prve tri utakmice postigao u proseku 24 poena uz 61,5 odsto u šutu iz igre i čak 65,2 odsto u šutu za tri poena. Uz to je upisao 13 asistencija.

Kao deo tima koji čine i Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, on je deo tima koji pretenduje na titulu. Amerika bi morala da brine zbog Srbije, piše Forbs.

Ovakve njegove igre, odlična su početna tačka za njegovu novu NBA sezonu u Kingsima. Inače, navijači su veoma pozitivni, čak euforični, zbog načina na koji igra srpski bek.

Forbs ističe da Bogdanović Kingsima nudi one veštine koje druge mlade zvezde tog tima nemaju.

Jedino je Luka Dončić uspeo da u prve dve sezone upiše takve brojke kakve je zabeležio Bogdanović, gledano na 75 poseda. U njihovom društvu još su Brendon Roj, Lebron Džejms i Lamar Odom.

Bogdanovićeve veštine bi u nekoj drugoj ekipi još više došle do izražaja, ali će i kao neko ko može da se pozabavi sekundarnom kreacijom, ali i da pogađa šuteve u visokim procentima, Bogdanović biti važan igrač za tim.

Njegovi visoki procenti šuta biće nešto o čemu će protivnici morati da razmišljaju i što će osloboditi prostor Bogdanovićevim saigračima u napadu.

Ako Srbija osvoji medalju – a zlatno odličje je u granicama mogućeg – Bogdanović će imati dovoljno samopouzdanja zbog činjenice da je bio najbolji igrač tima u kojem igra član najbolje petorke NBA lige.

To samopouzdanje bi moglo da ga vine u NBA visine, zaključuje Forbs.