Američki plivač posle poraza od Rusa: “Ove trke nisu bile čiste…”

1

(Beta-AP) – Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je danas da njegove trke na Olimpijskim igrama “verovatno nisu bile čiste”, nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Marfi je danas osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara ledjno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a pre tri dana osvojio je bronzu na 100 metara ledjno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Medjutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da “nije iznosio nikakve navode” i čestitao je Rilovu.

Rilov je dugo jedan od najboljih plivača ledjnim stilom. On je negirao da je učestvovao u doping šemama. Rekao je da je uvek bio čist na takmičenjima i da se testirao.

Rilov je rekao da ne oseća da je on bio meta Marfijeve frustracije.

Ruski sportisti se na Igrama u Tokiju takmiče pod imenom Ruski olimpijski komitet zbog kazne za sistemski doping. Oni ne smeju da koriste rusku zastavu, a na pobedničkom postolju umesto himne organizatori puštaju odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takodje, na njihovoj opremi zabranjen je natpis “Rusija”.

1 KOMENTAR

  1. A da se setimo Majkla Felpsa i ostale americke plivace. Nikada im nije radjen doping!!!??? Njihove trke su sve bile ciste??? O tome treba raspravljati narocito posle sramno oduzete pobede nasem Cavicu samo da bi se M.Felps domogao jos jednog zlata. Neosporno je da je izuzetan plivac samo mu ne treba i takva vrsta pomoci.

Comments are closed.