Američki general: “Vođa ISIS-a se ubio bez borbe, nudili smo mu da se preda…”

2
(Bet/AP Photo/Ghaith Alsayed)

(Beta) – Američki vojnici ponudili su vođi džihadističke grupe Islamska država Abu Ibrahimu al-Hašimiju al-Kurajšiju priliku da se preda, pre nego što je konačno odlučio da se raznese bombom, izjavio je američki general Kenet Mekenzi.

„Ubio je sebe i svoju užu poordicu bez borbe, čak i dok smo ga pokušavali pozvati na predaju i nudili mu mogućnost da preživi“, rekao je general, šef Centralne komande američke vojske (Centcom).

Ranije danas predsednik SAD Džozef Bajden je izjavio da je u napadu specijalnih američkih snaga u severozapadnoj Siriji rano juče ujutru ubijen glavni vođa grupe Islamska država.

„Zahvaljujući veštini i hrabrosti naših oružanih snaga sklonili smo sa bojnog polja vođu Islamske države Abu Ibrahima Al-Hašimija al-Kurajšija“, naveo je Bajden i dodao da su se svi Amerikanci uključeni u ovu operaciju vratili bezbedno.

2 KOMENTARA

  1. Naravno to nije bio zlocin, kao ni Waco Teksas, gde stradalo vise, ali KiM, Srbija, gde god, kad nije USA, vlasti ubiju nekog teroristu, ciji clanovi porodice takodje pripucaju, pa i oni stradaju u akciji, onda je to zlocin protiv covecnosti uvek.

  2. Ne podržavam ISIS, treba ih eliminisati, ali Ameri ne umeju ni u pobedi da budu dostojanstveni. “Ubio se bez borbe”. Dvoje je pripucalo na Amere, ubili su ih iz helikoptera i još 10 žena i dece. Ko je lud njima da se preda? Da i njega i njegovu decu zlostavljaju u Gvamtanamu narednih 20 godina.

Comments are closed.