Američka doktorka šerovala snimak Vučića kako kašlje na konferenciji o koroni, on joj odgovorio da je snimak montiran i upozorio na širenje lažnih vesti

3
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Nakon što je američka doktorka, stručnjak za ebolu dr Dena Grejson, šerovala snimak s predsednikom Srbije kako se guši od kašlja dok priča o koronavirusu, reagovao je i Aleksandar Vučić na svom Tviter nalogu.

Na društvenim mrežama širi se deo snimka sa konferencije za medije, održane nakon sastanka državnog vrha i tima stručnjaka angažovanih u borbi protiv širenja koronavirusa u Srbiji, u zgradi Predsedništva.

Međutim, radi se o montiranom snimku, koji prikazuje predsednika Srbije kako se guši od kašlja u trenutku kada odgovara na pitanja novinara o koronavirusu.

Taj montirani snimak šerovala i poznata američka doktorka, poznati stručnjak za ebolu, dr Dena Grejson, čije objave se često retvituju i u Srbiji, reagovao je i predsednik Srbije.

Ona je napisala: “Srpski predsednik nekontrolisano kašlje dok mu novinar postavlja pitanje o koronavirusu”.

Vučić je na to reagovao: “Kako se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak, podsećam da je širenje lažnih vesti jednako opasno kao i situacija u kojoj se ceo svet nalazi suočen sa #COVID19“, odgovorio je Vučić na svom Tviter nalogu poznatoj američkoj doktorki.

3 KOMENTARA

  1. Ovo se zove manipulacija u fazonu, ne verujte svojim ocima i usima, tacno je jedino ono sto ja kazem…

  2. kako montiran snimak, ja sam gledala na rts-u, čak je i rekao ne brinite se nije corona, zagrcnuo sam se

Comments are closed.