Ambasador Srbije odbio Komšićev poziv na sastanak zbog hapšenja Edina Vranja

0

 (Beta) – Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Djordjević odbio je poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da dodje na hitan sastanak povodom hapšenja bivšeg visokog policijskog funkcionera u Federaciji BiH Edina Vranja na graničnom prelazu Srbije i BiH.

Komšić je jutros službeno pozvao Djordjevića na razgovor, koji je bio zakazan za 11 časova, ali je Djordjević obavestio Kabinet predsedavajućeg Predsedništva BiH da neće doći na sastanak, potvrdjeno je za portal Klix iz Komšićevog kabineta.

Zbog toga je BiH otkazala učešće na skupu povodom godišnjice prvog Samita nesvrstanih koji u oktobru treba da bude održan u Beogradu.

“Na tom sastanku trebalo je da učestvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, ali to se sada neće dogoditi. S tim je saglasan i (bošnjački član predsedništva BiH) Šefik Džaferović”, navedeno je iz Komšićevog kabineta.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH uputilo je juče notu Srbiji povodom hapšenja Edina Vranja, koga je granična policija Srbija uhapsila na prelazu Uvac, izmedju BiH i Srbije.

Nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije Federacije BiH Edina Vranja MUP Srbije tereti za zločine nad ratnim zarobljenicima u Goraždu tokom 1993. i 1994. godine. 

Vranj je bio načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije i načelnik Odeljenja za organovani kriminal.

Napustio je Upravu policije Federacije BiH 2016. godine, kada je postao direktor privatne agencije za bezbednost.