“Ambasador SAD je rekao istinu, policija je bila uzdržana tokom protesta u julu…”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/MO)

(Beta) – Pokret socijalista, stranka novog ministra unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina, večeras je prenela da je on odbacio kritiku zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefanovića koji je danas osporio ocenu ambasadora SAD Entonija Godfrija o “uzdržanom” postupanju policije u Srbiji tokom julskih demonstracija.

Godfri je u sredu na sastanku s Vulinom, kako je tada saopštilo njegovo ministarstvo, o postupanju policije tokom julskih protesta u Beogradu rekao da “ceni uzdržanost koju su pokazali policijski službenici”.

Međutim Stefanović je danas, saopštila je SSP, izjavio da su 7. jula građani Srbije izašli na demonstracije “nemireći se s represijom Vučićevog režima”, a da su “srpske policijske snage, parapolicijske snage, navijači i ljudi bez ikakvih policijskih obeležija, vršili represiju, tukli, prebijali građane Srbije, neselektivno bacali suzavac na sve strane, i vršili nasilje nad novinarima”.

Vulin je večeras izjavio da je “ambasador Godfri rekao istinu: policija je bila uzdržana dok je branila Narodnu skupštinu i svoje živote” dok je “Srbija bila tužna i zabrinuta, a neprijatelji Srbije oduševljeni slikama okrvavljene srpske policije i vatre ispred Narodne skupštine”.

“Ambasador Godfri je imao hrabrosti da kaže istinu i zato mu dugujemo zahvalnost, ali i izvinjenje što u Srbiji svako ko kaže istinu i svako ko ne napadne Srbiju, odmah bude popljuvan i napadnut od strane Đilasovih medija ili zaposlenih u njegovim partijama”, izjavio je ministar.

Vulin je saopštio da “razume Stefanovićev bes što ga huligani po drugi put nisu doveli na vlast, ali u Srbiji koju vodi Vučić, vlast se dobija na biralištima, a ne na ulici”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500