Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvao je danas građane Srbije da „u skladu sa preporuka zdravstvenih vlasti dve države“ dođu u Crnu Goru i Budvu na letovanje.

Božović je danas posetio Opštinu Budva i razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem, funkcionerom Demokratskog fronta (DF).

„Opština Budva je za Republiku Srbiju od izuzetno važnog značaja. Razgovarali smo o konkretnim pitanjima saradnje ambasade i Opštine. Želim najbolju moguću saradnju između Crne Gore i Srbije, kao dve prijateljske i bratske države. Da unapređujemo, ekonomsku, privrednu, političku, kulturnu saradnju između Republike Srbije i Opštine Budva“, rekao je Božović, a prenosi portal Vijesti.

Prema njegovim rečima, gradska uprava Budve zahteva da se što pre omoguće olakšice za dolazak kako radne snage iz Srbije za pripremu sezone, tako i gostiju.

Božović je rekao da je Ambasada Srbije u kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Crne Gore o relaksaciji recipročnih mera.

Od narednog ponedeljka, 18. maja, plaže u Crnoj Gori će ponovo biti u funkciji, odlučilo je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, prenosi N1.

Kako se ističe u zaključcima sa sednice Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra staviće se u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a za sada je procena da će to biti 18. maja, prenosi Bankar.me.

Kako je predviđeno, na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dve ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke, već budu hteli da borave na svojim peškirima. Ležaljke i druga oprema biće dezinfikovani na dnevnom nivou.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

 1. Sredoje
  11. maja 2020. 23:29

  Neka fala.......

 2. Aleksandar Popovic
  12. maja 2020. 16:44

  Crnogorac, pa Srbin iz CG, SPO-sovski funkcioner srpske policije, na koncu ambasador drzave Srbije u Montenegru. I pored sveg zategnuca odnosa M. Djukanovica sa Srbijom, svenarodnih verskih litija, pevanja Tompsona, Bozovic bi da nas vodi na cg more?!? Nije cuo za savete dr Kona da se bez velike potrebe ne ide u inostranstvo. Mozda bi ministar Dacic mogao da mu savetuje da se vrati u Srbiju, na poduzi odmor. Da se seti zahvaljujuci kome je sve vreme uzivao povlasceni polozaj.

 3. Anonimni
  12. maja 2020. 17:58

  Svako ko od Srba ode na more kod crnogoraca je pičketina izdajnika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.