“Alo Ford, bacajte se na te respiratore, brzo!!!!!”: Tramp ne štedi uzvičnike na Tviteru

0
Foto: Profimedia

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je danas u besnoj tviter poruci proizvodjače automobila Ford i Dženeral motors da “odmah” počnu sa proizvodnjom respiratora da bi odgovorili na epidemiju korona virusa.

“Dženeral motors treba odmah da otvori svoju fabriku Lordstaun u Ohaju, koja je glupo napuštena, ili neku drugu fabriku i počne da proizvodi respiratore odmah”, napisao je on u tviter poruci punoj reči napisanih velikim slovima.

“Ford, bacite se na respiratore, brzo!!!!!” dodao je Tramp.

Kako prenosi Njujork tajms Bela kuća se pripremala da objavi formiranje zajedničke firme Dženeral motorsa i Ventek Lajf sistemsa (Ventec Life Systems) kojom bi se omogućila proizvodnja 80.000 respiratora.

Objava je otkazana u poslednjem trenutku, prema dnevniku, iz straha da bi troškovi te operacije procenjeni na preko milijardu dolara mogli da budu previsoki za saveznu vladu.

Tramp je takodje u tviter poruci objavio da je vlada upravo kupila veliki broj respiratora i da će kasnije danas objaviti koliko i koje vrste.

Guverner države Njujork Endru Kuomo već nekoliko dana poziva saveznu vladu da obezbedi respiratrore da bi bili spremni za vrhunac epidemije koji prema njemu treba da bude za tri nedelje.

Trampova besna tviter poruka je u suprotnosti sa njegovom sinoćnjom izjavom na Foks njuzu kada je rekao da ne veruje da je potrebno 40.000 ili 30.000 respiratora.

(Beta)