Almas i Božo Vrećo objavili dugo najavljivanu pesmu “Ne želim odustati”

0

Dugoočekivani duet “Ne želim odustati” ugledao je svetlost dana. Interpretacija pesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specifičnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umetnika. Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, večitoj nadi i traganju za lepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pesme Božo objašnjava „Pesma govori o tome koliko moramo voleti i duboko prihvatiti sebe, slušati svoje duboko biće, živeti kroz svoje emocije, ljubav i biti uvek bezuslovno svoji, jer tek tada život ima potpuno savršeni smisao“.

Almas kaže da ga je rad na ovoj pesmi oplemenio i kao muzičara i kao čoveka. „Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pesmom“, rekao je Almas.

Pesma je snimana u studiju „Antika“, dok je mastering rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pesmi su učestvovali  i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković, Adis Sirbubalo i Đani Pervan, koji je ujedno i producent.

Spot za pesmu „Ne želim odustati“ podržala je Ambasada Holandije u BiH. Sniman je na više lokacija, a režiju potpisuje Arnej Misirlić i producentska kuća „Komitet“.

Sarajevski muzičar, pevač, bas gitarista, kompozitor i aranžer Almas Smajlović, rok muzikom se počeo baviti još u tinejdžerskim godinama, a 1993. godine osniva bend ‘Erogene Zone’. Bend  izdaje 1994. svoj prvi album “Šuti, seko, šuti”, a 1997. godine objavljuju singl ‘Menso’. Tokom narednih godina Almas je sa bendom objavio nekoliko albuma i odsvirao stotine koncerata u regionu i inostranstvu, najviše u Italiji i Nemačkoj na prestižnim festivalima i klubovima. Izrazito prepoznatljivi na našoj sceni sa albumima Robija (1997), XXL (1999), Mistični znaci (2003), Mi nismo isti – live 2007. Uporedo je ostvarivao i samostalne projekte od kojih se izdvaja rad u bendu  ‘Grafit’, saradnja sa Nedžadom Merdžanovićem na projektu ‘Coverdose’ kao i rad sa brojnim poznatim imenima naše scene. Pod imenom Almas 2017. godine pokreće solo  karijeru, objavivši prvi samostalni singl ‘Sat’. U pripremi je i njegov prvi solo album koji je najavio singlovima ‘Bol’ i ‘Zmija’. Album najavljuje i duetskom pesmom sa  Mladenom Vojičićem Tifom “Kad boriš se sam”, zatim pesmom “Samoća” u saradnji sa horom Superar Cadenca, kao i singlom  “Krug za nas” u kojem glumi proslavljeni glumac Emir Hadžihafizbegović. Trenutno aktuelni singl je pesma “Ne želim odustati” – duet sa Božom Vrećom.