Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj uputio je otvoreno pismo premijeru Aljbinu Kurtiju u kojem zahteva da ne ukine takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine do priznanja nezavisnosti Kosova.

Povod za to pismo su izjave Kurtija da će taksu zameniti punim političkim, ekonomskim i trgovinskim reciprocitetom.

„Aljbine, ne dozvoli da Srbija dobije tržište od preko 400 miliona evra, država koja te je tukla i mučila. Država koja u Rusiji kupuje oružje novcem Kosova. Nemoj kamuflirati ovu suverenu odluku nejasnim izrazima kao što je ‘reciprocitet’. Nemoj ukinuti taksu, Aljbine. Nemoj se povući zbog nekoliko privremenih poena koje možeš da dobiješ od međunarodne zajednice“, navodi se u pismu Haradinaja.

On traži da Kurti još jednom razmotri odluku.

„Mi možemo da nastavimo da se ne slažemo. Za ta neslaganja suveren (narod) je doneo odluku 6. oktobra, ali je ovo veća tema od jednog broja glasova… U suprostavljanju Srbiji treba da budemo zajedno do međusobnog priznanja a ne da budeš za ‘reciprocitet’ bez priznanja“, napisao je Haradinaj.

Kurti je i u ekspozeu u Skupštini Kosova i juče posle sastanka sa šeficom kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom izjavio da će taksu zameniti punim političkim, ekonomskim i trgovinskim reciprocitetom sa Srbijom.

(Beta)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.