(Beta) – Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je jedinstveno mišljenje koalicije „Srbija protiv nasilja“ da je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije obična farsa i da ne žele da učestvuju u razgovorima sa čovekom koji je učestvovao u brutalnom prekrajanju izborne volje.

„Mi ne smatramo da je ta vlast legitimna, već da je uzurpirana brutalnom krađom izbora – Vučić je uzurpator i to traje godinama unazad, ali je sada uhvaćen u tome“, izjavio je Aleksić na televiziji N1.

On je dodao da je dolazak međunarodne komisije u Srbiju neophodan i da histerija vlasti tim povodom postoji jer znaju da su uhvaćeni u krađi.

„Ako niste krali izbore i ako je sve bilo po zakonu, pa zašto se bojite? Pustite te ljude da dođu i kažu da je sve bilo u redu“, rekao je Aleksić.

On je istakao da se izbori u Beogradu moraju ponoviti zbog krađe, a ne zbog predstave za građane Srbije koju priređuje režim sa listom Branimira Nestorovića.

„Pošto više nemaju podršku međunarodne zajednice, Vučić pokušava nekako drugačije da napravi logistiku za izbore kroz njegov pokret za Srbiju. Tu će ući oni koji su se busali u grudi, poput ‘Milice Zavetnice‘ i sav njihov patriotizam će se svesti na ministarsku fotelju“, istakao je Aleksić.

Ulazak raznih udruženja i stranaka u Vučićev pokret je s jedne strane dobra stvar jer će to, kako je objasnio Aleksić, pokazati ko se bori za interes građana Srbije, a ko za funkcije u vlasti.

„Važno je da znamo da se moramo sami izboriti za svoju slobodu. Partneri iz Evropske unije će biti tu da podrže ono što su njihove tekovine i vrednosti, ali sa druge strane mi moramo kao društvo da budemo zreli da se izbavimo iz okova u koje su nas stavili ovi bivši radikali“, izjavio je Aleksić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.