(Beta) – Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je rezultat glasanja koalicije „Srbija protiv nasilja“ o izlasku na beogradske izbore 2. juna bio šest prema tri, jer se Demokratska stranka „priklonila stavu većine“, ali da po prvi put nije ispoštovana odluka većine, koja je bila za izlazak na izbore.

Aleksić je za televiziju N1 rekao da su u toj koaliciji i do sada imali različite stavove, ali da je „mišljenje većine prihvaćeno po demokratskim principima i pravilima“.

„Prvi put imamo situaciju da nije ispoštovan taj stav da se ispoštuje odluka većine, ali ne smatram da je to sada neki problem. Mi ćemo sasvim sigurno sarađivati. Na istom smo cilju. Možda ćemo na neke lokalne izbore izaći zajedno, na neke ne. Mislim da nam se modeli borbe protiv ovog uzurpatorskog režima razlikuju i imamo pravo na različita mišljenja. Nemamo šefa koji kaže ‘tišina tamo’, nego mislimo svi svojim glavama i imamo svoje organizacije“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su se građani Srbije umorili „od jalove priče“ ko će s kim i gde.

„Mi moramo da uradimo nešto konkretno. Moramo da budemo tu. Nismo spremi da se predamo iako su jači od nas jer imamo obavezu da branimo građane i da branimo ovo društvo. Ne smemo da se vraćamo sad unazad. Ne smemo da bežimo nazad, sada kada su oni popustili“, zaključio je Aleksić.

Predlog o izlasku je stavljen na glasanje i podržalo ga je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su protiv bile Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.