Zdravković osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva Milana Beka

0
Foto: Profimedia

Viši sud u Beogradu osudio je danas na devet godina zatvora Aleksandra Zdravkovića povodom optužbi da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen, preneo je Blic.

Ovo drugom prvostepenom presudom Zdravković je osuđen na godinu dana manju kaznu, nego prvom presudom, koju je u julu pošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, koji će doneti konačnu odluku u ovom slučaju.

Zdravković je osudjen za krivično delo “teško ubistvo u pokušaju”, jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Beko je početkom aprila rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega.

Zdravković je tada ponovio da nema veze sa tim dogadjajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima “specijala” javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.

Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete izmedju vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane.

Beko je međutim uspeo da se okrene leđima prema vozacu, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi, je prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trecim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.