Albanski lobista Eliot Engel i iskrenost “iza zavese”: “Flojd? Ovo radim samo zbog demokratske nominacije”

0
Profimedia

Decenijski albanski lobista Eliot Engel bio je pozvan od predsednika opštine Bronks da održi govor pred okupljenima u Bronksu zbog ubistva Džordža Flojda i tom prilikom je napravio “gaf”, prenosi B92.

Ovaj američki kongresmen i kandidat demokrata na unutarstranačkim izborima u 16. kongresnom distriktu u saveznoj državi Njujork nesvestan da mikrofoni rade dobacio je predsedniku opštine Bronks Rubenu Dijazu da to radi samo zbog osiguravanja demokratske nominacije na izborima za Kongres.

“Ovakvi gafovi i ekcesi su upravo ono što je neophodno republikancima i Donaldu Trampu da se konsoliduju i diskredituju demokrate. Republikanci mogu iskoristiti ovakve momente da anti-Trampove glasače pretvore u neglasače”, ističu mnogi nakon Engelovog nesmotrenog javnog istupa.

Ako bi republikanci neodlučne glasače koji ne bi glasali za Trampa uspeli da ubede da je Engel protopit demokrata i da za takve ne glasaju, bili bi korak bliže pobedi, prenosi B92.

Istraživanja su pokazala da bi stanje stvari u kom “niko nije dobar i svi su isti”, pogoduje Trampu u predsedničkoj trci.