Aktivisti traže ostavku svih članova REM-a zbog dešavanja u rijaliti programima

0
Foto: Profimedia

Aktivisti Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i grupe Srbija u pokretu protestovali su ispred Doma narodne skupštine, zahtevajući smenu svih postojećih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, jer nisu reagovali na kršenja, kako pravnih normi, tako i ljudskih prava učesnika rijaliti programa, piše N1.

Oni su simbolično ispred Skupštine postavili zid od 2.500 knjiga, poručivši da je neophodno da se usvoji zakon kojim bi se ograničilo prikazivanje takvih sadržaja.

“Ni na jednu od tih prijava nije reagovao, odreagovao je samo javnom opomenom za vređanje profesora Sinanija. Istovremeno smo imali sada svedočenje Anđeline Nikolić koja je jasno ukazala da je u rijalitiju bila protivpravno lišena slobode, da je morala da pobegne odatle, da je izvršeno više krivičnih dela protiv polne slobode kada su je čuvari terali da se skida, bila je fizički zlostavljana, i sve što se tamo dešavalo je sticaj krivičnih dela, a REM, budući da smo ukazivali na nasilje nije reagovao, REM je direktan saučesnik”, rekao je Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.