
“Pa ja sam prepadnuta, prepadnuta, preti mi neka mafija”, priča jedna članica žirija famoznom Popari.
“Polako gospodjo, pa šta hoće od vas”, teši je on, umirujućim glasom, za razliku od onog koji je samo nekoliko minuta ranije koristio u toaletu starog beogradskog hotela, dok je pokušavao da namesti izbore za mis.
Popara i pomenuta gospodja su bili deo petočlanog žirija za mis, u seriji “Srećni ljudi”. Ovaj moćni čovek imao je svoju favoritkinju pa je kolege koje su za njim sedele te večeri pokušavao da zaplaši i natera da glasaju za nju.
Nije samo njoj preko recepcijskog telefona pretio smrću ako ne zaokruži broj sedam. I drugoj članici žirija je ostavio ceduljicu sa sličnom porukom.
Popara je dobio nadimak po starom srpskom jelu, a mi vam, inspirisani njegovim likom i delom ostavljamo recept kako da ga spremite.
SASTOJCI:
- 5, 6 kriški hleba
- 300 ml mleka
- 200 gr sira
- malo putera
- so
- malo vode
PRIPREMA:
- U šerpicu stavite malo vode, tek da prekrije dno, a onda i mleko, hleb iskidan na komadiće i sir.
- Sve dobro pomešajte i stavite na zagrejanu ringlu.
- Neprestano mešajte da ne bi zagorelo, a onda kada je hleb smekšao, dodajte puter ili ulje. Dodajte i malo soli, pa sve lepo promešajte i sklonite s vatre.
- Ako imate u frižideru, možete preko da pospete i nekakav zeleniš ili začine poput bosiljka ili origana.