“Ako sprečimo da se zarazimo dajemo ogroman doprinos da ostanemo zdravi…”

5
(BETAPHOTO/Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/DS)

Ministarka Darija Кisić Tepavčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da od početka imamo samo jedan veliki talas koronavirusa sa manjim ili većim pikovima.

Dodala je da je poslednji pik u Sribji počeo kasnije nego u ostalim zemljama i da Кrizni štab pokušava da sagleda šta se dešavalo u drugim zemljama i koje su preventivne mere dale najviše rezultata.

Кako ističe, osnovno je da naučimo da živimo sa virusom. Poručuje da svaki put kada svessno izbegavamo prostore sa velikim brojem ljudi, kada stavimo masku, kada vodimo računa o sebi i ljudima oko sebe, dajemo doprinos u sprečavanju širenja virusa.

Darija Кisić Tepavčević je podsetila i na njenu raniju izjavu da bi svaka porodica trebalo da bude mali krizni štab, ističući da to nije prebacivanje odgovornosti, nego da je potrebno da shvatimo koliko su važne karike u sprečavanju infekcije.

“Ako sprečimo da se inficiramo, dajemo ogroman doprinos tome da ostanemo zdravi i da se izborimo s pandemijom”, ukazala je.

5 KOMENTARA

  1. dkt samo priča prazne i šuplje priče. Naslušali smo se njenih priča svakog dana nekoliko meseci. Prvo oni nisu nosili maske, šetkali su se, vodili kampanju za doniranje krvne plazme. Kada su postigli cilj, ona postala ministarka resora sa kojim blage veze nema, oni drugi glancaju ordenje i medalje, broj obolelih u nebesima, njih samo ima po režimskim televizijama. Postavljam njoj konkretno pitanje, a važi i za gerantologiju u KŠ, kada su zadnji put bili u kontaktu sa pacijentima?

Comments are closed.