“Ako se priča o ‘udbašu’ odnosi na našu stranku…”: Reakcija visokih funkcionera Narodne stranke na intervju sa Draganom Đilasom u Nedeljniku

1
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO, Printscreen N1

Reagujući na izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa u intervjuu objavljenom u novom broju Nedeljnika da se mora ispitati ko se služi “udbaškim metodama” unutar opozicije, potpredsednici Narodne stranke Miroslav Aleksić i Sanda Rašković Ivić rekli su u izjavi za portal Nova.rs da niko iz njihove stranke ne koristi “udbaške metode” i da su oni pogrešna adresa za takvu vrstu istrage.

“Ako se priča o ‘udbašu’ odnosi na našu stranku, onda sam iznenađen. Narodna stranka se ne bavi takvim stvarima, niti će se baviti. Verovatno će se, a možda i neće, jednog dana saznati koje snimao Nikolu Jovanovića”, istakao je Aleksić, dodajući su već sve rekli o Jovanoviću i saradnji sa organizacijama u kojima bi on bio eventualno bio.

“Svaka zamena teza sada ima nešto za cilj. Mislim da nije korektno u bilo koga upirati prstom da je ‘udbaš’, a i ne želim da verujem da se ta poruka ‘ko je udbaš u opoziciji’ odnosni na Narodnu stranku”, istakao je Aleksić, navodeći da je vreme za razgovor unutar opozicije, ali bez medija:

“Mi smo saglasni da treba da razgovaramo, jer postoje neke neraščišćene stvari. To ćemo raditi na sastanku Udružene opozicije, ali ne kroz medije. Nijednog momenta nismo uslovljavali Stranku slobode i pravde, samo smo rekli da je za nas neprihvatljiva saradnja sa Jovanovićem i sa organizacijom kojoj će pripadati, posle svega što je on izgovorio. Ne znam zašto se Đilas našao uslovljenim u tome, jer možda Jovanović pređe u radikale ili napravi svoju stranku. Nije mi jasno zašto se Đilas pronašao prozvanim jer to nije bilo usmereno na njega, već isključivo na Jovanovića, koji u tom trenutku nije bio član SSP-a. Barem ne zvanično”, rekao je Aleksić.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže da je odvuek bila za dogovor unutar opozicije, te da je Đilasu poslala pismo u kojem je izrazila želju za sastankom.

“Treba da se vidimo kako bismo raščistili mnoge stvari i da vidimo kako ćemo u budućnosti sarađivati. Mislim da bi bilo dobro da o svemu razgovaramo bez ‘svetala reflektora’ i medija. Smatram da bi bilo dobro da ljudi iz opozicije shvate da je naš neprijatelj Aleksandar Vučić i njegov režim i da treba prestati sa međusobnim optuživanjima”, navela je ona, dodajući da se njoj nije dopalo snimanje Nikole Jovanovića.

“Ja ne poznajem udbaše, ali kad radite iza leđa i kopate jamu, onda možete da očekujete i da vama neko to isto učini. Ne sviđa mi se snimanje, ali mi se jednako ne sviđa ono što se na snimcima čuje”, poručila je Rašković Ivić.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je u intervjuu za novi broj Nedeljnika rekao da se mora raščistiti kako je došlo do snimanja Nikole Jovanovića.

“Neophodno je da saznamo ko se poslužio tim udbaškim metodama, kako se čovek zove, da li je to uradio na svoju ruku ili ne. Da li je predsednik jednog od odbora Narodne stranke. Ako jeste da li je zbog tog dela izbačen iz stranke”, rekao je Đilas.

“Što se tiče uslovljavanja saradnje koje je Vuk Jeremić izneo u prorežimskom glasilu Blic, moram da kažem da na uslovljavanja jako loše reagujem, ali i da smo mi uvek spremni za saradnju sa svima koji su protiv režima i za svoje stavove se bore na demokratski način. Pogledajte na primeru Telekoma i Igora Žeželja koliko je opozicija jaka kada zajedno deluje”, rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u intervjuu za novi broj Nedeljnika i podvukao da je za nastavak saradnje neophodno da se na sastanku Udružene opozicije otvoreno raspravi “nekoliko odluka Narodne stranke koje su zbunjujuće.”

Intervju sa Draganom Đilasom čitajte u novom broju Nedeljnika koji je od danas, četvrtka 27. aprila, u prodaji na svim kioscima i u elektronskom PDF izdanju na www.nstore.rs.

1 KOMENTAR

  1. Na žalost Narodna stranka želi da se istakne već neko vreme na račun ostalih iz opozicije. Ja sam ranije cenila Vuka Jeremića ali ga sve manje cenim. On se stalno trudi da istakne svoju ulogu. Komentarisao je Boška Obradovića kad je pokušavao da pokrene ‘mrtvo more’ a posle stvaranja ove nove opozicione unije izjavio da više neće morati da se izvinjava sto Boško nije ušao u tu koaliciju. Mislim da ima suviše visoko mišljenje o sebi.

Comments are closed.