(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da se izvini srpskom narodu zbog izjave da su Srbi loš narod.

“Pozivam ga da jasno kaže da nije tako mislio i da je srpski narod jednako dobar kao i svi drugi narodi. Ukoliko se izviniš možda će ti Srbi oprostiti, jer na kraju smo pokazali da smo takav narod”, rekao je on.

“Kažu nema loših naroda ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran. Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku…”, kazao je Izetbegović na Federalnoj televiziji.

Na pitanje voditeljke da li govori o lošem narodu, on je odgovorio da “glasači koji njega (Dodika) drže žele njegovo bahato ponašanje”.

Na konstataciju voditeljke da su to teške reči, lider SDA je rekao “neka su, to je tako”.

Dodik je danas kazao da Srbi neće vredjati ni Izetbegovića, pogotovo ne Bošnjake, dodavši da su Izetbegovićeve izjave “rasističke” i da truju odnose medju narodima u BiH.

“To što je rekao, ne govori o nama Srbima, već o Bakiru Izetbegoviću. Naša najznačajnija istorijska pobeda je formiranje RS i za nas je neprihvatljivo da se njeno postojanje postavi kao problem za BiH”, istakao je Dodik.

Kazao je da je “najviši vrh bošnjačke politike bio upleten u napad na (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića u Srebrenici, što dokazuje činjenica da posle toliko vremena taj slučaj nije rešen”.

“U situaciji kada se borimo s pandemijom i drugim pitanjima, Izetbegović je izjavio za Srbe da su loš narod. Nije neočekivano, bilo bi neočekivano da neki Izetbegović misli drugačije”, naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, izjave lidera SDA su “razočaravajuće i opasne”, dodavši da nema loših naroda, već da postoje loši pojedinci u narodima.

“Izetbegović je napustio teren političke borbe i krenuo na teren borbe protiv Srba. Šta je rekao ili hteo da kaže kroz tu izjavu – da celi srpski narod stoji iza svog lidera ujedinjeno i podržava stavove koji štite taj narod? Ako sam ja taj lider onda mogu biti ponosan na tu izjavu”, rekao je Dodik.

Još je rekao da svojim najvažnijim zadatkom smatra zaštitu interesa srpskog naroda i da to čini srčano, borbeno, kao i da neće odustati “od pozicioniranja srpskog naroda kako zaslužuje”.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da “neće biti dobro ako stranci odu” iz BiH, Dodik je ocenio da to potvrduje da on sa strancima ima dogovor o zajedničkom cilju.

“Što se nas tiče i SNSD-a, želimo stabilnost na ovim prostorima i mir i čvrsto stojim iza slova Dejtonskog mirovnog sporazuma”, istakao je lider te stranke.

Prema njegovim rečima, Izetbegovićeva izjava se može tretirati kao faktor nestabilnosti, s ciljem izazivanja nemira medju narodima.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.