“Ako se Davidović ne javi SBPOK-u i ne kaže šta zna o pokušaju atentata na Vučića…”

1
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksanar Vulin saopštio je danas da je poslat zahtev da se političar iz Crne Gore Miodrag Daka Davidović javi Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i iznese svoja saznajanja o pokušaju atentata na njega.

Predsednik Narodnog pokreta i biznismen Davidović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “stoji” iza pokušaja atentata na njega i episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija decembra 2019. godine u Beogradu.

Vulin je, obraćajući se odbornicima u Skupštini Beograda, podsetio da je Davidović označio Vučića kao odgovornog za atentat na njega. “Ako ne dodje, plašim se da je u pitanju laž i zla namera da se povredi Vučić”, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da namerava da uvede praksu za sve učesnike u javnom životu koji imaju slične izjave o izvršenjima krivičnih dela, da dodju u policiju i saopšte ih.

Govoreći o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Vulin je naveo da se na razbijanju te grupe, čijih je nekoliko pripadnika sada u zatvoru, i dalje ozbiljno radi i da je “čitava njegova (Belivukova) infrastruktura u Srbiji pod našom pažnjom”. “Sve njihove filijale biće pod našim udarom”, naglasio je Vulin.

Dodao je da ta “struktura zla” mora da se pronadje i istakao da će pasti “svi koji pokušaju da zamene Belivuka i (njegovog saradnika) Miljkovića”.

Vulin je kazao da Belivukova grupa nije obična organizovana kriminalna grupa, već da je reč o “sadistima koji su uživali u ubijanju”.

Akcija protiv Belivukove grupe imala je kodni naziv “Otimač”.

1 KOMENTAR

  1. Vucic prica svasta i optuzuje mnoge ljude i niko ne trazi od njega da dokazuje te price

Comments are closed.