“Ako računate legalne glasove, pobedio sam glatko”: Tramp ponovio da je pokraden, pojedine televizije prekinule njegov govor

0
Foto: Profimedia

“Glatko sam pobedio, ako računate legalne glasove. A ako brojite ilegalne glasove, onda gubim, oni će ukrasti izbore od nas”, rekao je Donald Tramp i pohvalio činjenicu da su Republikanci zadržali senat, ali i govorio o odlično odrađenom poslu u Ohiju i Floridi.

“Napravili smo stvarno dobar posao, stotine miliona dolara bili su protiv nas. Ovo što se sam ja najavio odavno. Glasanje poštom je čista korupcija. Koliko god im glasova nedostajalo, oni su ih odnekud pronašli. Koruptivni sistem, ništa drugo!”, rekao je Donald Tramp.

Naveo je Penislavniju kao primer.

“Imali smo prednost od 700.000 glasova, a sada se odjednom prednost otopila na 90.000. U Džordžiji sam uverljivo dobio, a sada postoji mogućnost da izgubim”.

Tramp je rekao da je najbolji dokaz da je prevaren činjenica što su se Demokrate žalile na njegove posmatrače.

On je rekao da su predviđali Bajdenovu pobedu u mnogim državama, ali bilo je obrnuto.

“Zadržali smo Senat što je odlično i to u težim državama. Napravili smo odličan posao. Stotine miliona dolara je bilo protiv nas. Na nacionalnom nivou su nam protivnici bili donatori s Vol strita, a naši donatori bili su mali ljudi”, rekao je Tramp.

Dodao je da je više žena republikanki izabrano u Kongres nego ikada ranije.

“Osvojio sam svaki legali glas i samo to se računa. Nije bilo glasova za mene nakon izbornog dana. Mi smo pobedili u izbornoj trci. Lako smo pobedili u Floridi. Takođe, vrlo lako smo dobili i Ohajo. U Viskonsinu smo prošli fantastično. Osvojio sam veliki, najveći broj glasova u istoriji, Hispanoamerikanaca, Afroamerikanaca i američkih starosedelaca. Ovo su lažni izbori, moram tako da kažem. Dobijali smo u mnogim zemljama, a onda, nekim čudom, stvari su počele da se okreću u Bajdenovu korist. Ali, predvideo sam da će glasanje poštom biti prevara”, rekao je Tramp.

Američke televizije prekinule Trampov govor

Tri velike američke TV kuće ABC, MSNBC i CBS prekinule su Tampovo obraćanje iz Bele kuće čim je pomenuo da je on pobednik izbora, što se desilo u desetoj sekundi njegovog govora, prenosi Gardijan.

“Ponovno smo u neobičnoj situaciji, ne samo da moramo da prekinemo predsednika SAD-a, već moramo da ga korigujemo”,  rekao je voditelj MSNBC-a Brajan Vilijams.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500