“Ako Novaku na kraju dozvole da ostane neka teniseri štrajkuju. A on neka igra protiv svojih antivaksera”: Nikola Pjetranđeli o Đokovićevom slučaju…

1
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Nikola Pjetranđeli, nekadašnji italijanski teniser i dvostruki šampion Rolan Garosa, uvredljivo je govorio o Novaku Đokoviću zbog činjenice da je nevakcinisan. Pjetranđeli je Đokovića nazvao antivakserom i pozvao ostale igrače da bojkotuju Australijan open, ukoliko Novaku bude dozvoljeno da ostane u zemlji.

Svetski “broj 1” se nalazi u Melburnu i sprema se za Australijan open, ali čeka odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka o potencijalnoj deportaciji. Sportska tema broj jedan bila je nezaobilasna i u Italiji, odakle je teniski novinar Luiđi Gato preneo oštre kritike 88-godišnjeg Rimljanina upućene Đokoviću.

“Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog, nek igra protiv svojih antivaksera”, rekao je Pjetranđeli, a prenosi RTS.

Pjetranđeli se protivi mogućnosti da igraju teniseri koji nisu vakcinisani, kao što je Đoković.

“Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu”, dodao je Italijan.

1 KOMENTAR

  1. Параноидна шизофренија која је завладала светом, уз обилату помоћ фармако-мафије, најбоље се огледа у овој изјави. То што неко није вакцинисан, апсолутно не значи и да је против вакцинације. Генеза таквог квалификовања задире још пре средњег века и инквизиције, са етикетом: “антихрист”. Који опет, у огромној већини, немају апсолутно ништа против верујућих и њихових идеала, осим што ти исти идеали за њих нису релевантни. Суманута квалификација у оба случаја има исту позадину, да ако ниси са нама, ти си против нас ! И данас неко ко је врхунски спортиста, који мери сваки залогај, чита декларације прехрамбених производа и не жели да размишља о додатном ризику од последица те вакцинације (а који је сасвим могућ), је аутоматски “антиваксер”. А проблем би свакако био још већи са освојеном још једном по реду титулом у таквом статусу, само је питање, коме ? Прво, то смета фармако-мафији. Потом политичарима који су своју политику засновали на њеним сугестијама и треће, свима онима који су били принуђени, или не, да те мере следе, и данас се са шестом дозом вакцине у најави, или трећом бустер дозом, осећају преварени и не желе апсолутно да виде пред очима никога ко тај третман не жели да прихвати. Што је још симптоматичнје, међу онима који су у таквој ситуацији је огромна већина вакцинисаних. А логика би рекла да заштићени немају никавог разлога да се било чега боје. На крају, стигосмо и до данашњег аустралијског парадокса, да се потпуно здрав човек и спортиста, који то може у сваком тренутку да докаже, брани пред судом од протеривања из јединог разлога “угрожавања јавног здравља”, док остали, болесни или не, а један је чак и потврдио да је позитиван, играју. Али су вакцинисани ! Није згорег напоменути и да за распиривање овакве хистерије у Србији постоји основана одговорност овдашњег “Кризног штаба” и да ће доћи време да се о последицама разговара трезвено.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime