“Ako neko želi da sruši Vladu neka to uradi, ali treba da bude svestan političke cene takve odluke. Krivokapić ima moju podršku…”

0
(BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/BOJANA CUPIC/MO)

(Beta) – Potpredsednik crnogorske Vlade, Dritan Abazović, poručio je danas da, ako neko želi da sruši Vladu, “neka to uradi”, ali da mora da bude svestan da bi zbog te odluke platio veliku političku cenu.

On je u izjavi novinarima rekao da premijer Zdravko Krivokapić ima njegovu podršku.

Lideri stranaka koje čine parlamentarnu većinu, sastaće se u četvrtak da bi razgovarali o prevazilaženju  političke krize posle smenjivanja ministra pravde Vladimira Leposavića na zahtev Krivokapića i posle usvajanja Rezolucije o genocide u Srebrenici.

Ostavku Krivokapića traži Demokratski front (DF), najači savez vladajuće većine, a prethodnih dana su lideri tog saveza i Krivokapić razmenili teške optužbe.

Abazović je rekao da “rat” članova vladajuće većine i Demokratskog fronta “bukti od kada se formirala vlast”.

“Za mene ovo nije nikakva vanredna situacija, ja mislim da su ljudi previše opterećeni, previše naelektrisani, previše se bave nekim tabloidima… Lično ne osećam nikakvu presiju. Ako neko misli da ima neka bolja rešenja, neka kaže koja su”, rekao je Abazović.

Kako je dodao,  ne prestaje “satanizacija političke elite” koja je preuzela vlast posle izbora prošle godine.

“Taj nacionalizam koji se sada manifestuje kroz neke druge tabloide iz Srbije, manifestuje se kroz naše tabloide u Crnoj Gori mesecima, protiv mene lično. Ja ne obraćam pažnju na to, pozivam i druge kolege da na to ne obraćaju pažnju. To nije kontekst koji treba da bude u fokusu ozbiljne politike u Crnoj Gori”, već ona “treba da bude posvećena turističkoj sezoni, punjenju budžeta, stvaranju uslova za ekonomski razvoj”, rekao je Abazović.

On je istakao da će biti na sastanku u četvrtak o prevazilaženju političke krize, koji su zakazali lideri SNP-a i Demosa Vladimir Joković i Miodrag Lekić.