Sednica Predsedništva, proširenog sastava Izvršnog odbora i Glavnog odbora Srpske napredne stranke održava se danas u Sava Centru.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić na početku naglasio je da će se na sednici govoriti o tri tačke – pripremama za predstojeći miting 19. aprila u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ u Beogradu, o situaciji na Kosovu i o mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u sali Sava centra članovi stranke dočekali sa aplauzom i povicima „Aco Srbine“.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom „užasno težak“ period po pitanju Kosova i Metohije i da je jedino što se od Srbije traži da prizna nezavisnost Kosova.

Na sednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova biti sve veći.

„Pritisci će biti sve veći i žešći, biće puna nezavisnost bez podela i bilo čega za Srbiju i to treba da budemo srećni ako nam ne odrede poseban tribunal za Srbe“, kazao je Vučić.

On je dodao da poslednjih nedelja u Beograd kod njega dolaze mnogi zvaničnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da „odobrovolji Albance da ukinu takse“ na uvoz srpske robe.

„Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis proglašavali su me za izdajnika, a to nam je možda bila i poslednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više niko i ne nudi“, rekao je on.

Vučić je dodao da će mnogi podržavati „različite unutrašnje elemente kako bi se smanjvala snaga srpske države, ne bi li se do tog cilja lakše i brže došlo“.

„Pritisci su nikada veći, nema šta nisu radili Albanci protiv Srbije i Srba… Gotovo šest meseci čekamo da se smiluje međunarodna zajednica da zamoli svoje čedo, da ukinu takse, ništa se nije dogdilo“, kazao je Vučić.

On je najavio da će razgovarati sa svetskim zvaničnicima u narednom periodu, ali da Srbiju „ne čeka ništa dobro“ na sastanku u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

„Jedino što očekujem kako traže početak i zahtev za novim formatom i dijalogom gde cilj treba da bude priznavanje Kosova gde Srbi ne treba da dobiju ništa. Tražiće od nas da uđemo u razgovore a da Albanci takse i ne ukinu“, kazao je Vučić.

Vučić je poručio da on neće da razgovara bez ukidanja tih taksi.

„Po cenu, ne onu koju treba da plati Srbija, već lično, neću prihvatiti da nastavimo bilo kakav razgovor bez ukidanja taksi šta god se dešavalo i kakvi god bili pritisci“, poručio je Vučić.

On je dodao da će SNS uoči Đurdjevdana (6. maja), ako takse ne budu ukinute izaći sa „merama protiv Prištine“, o kojima će biti odlučeno na posebnoj sednici Glavnog odbora SNS-a.


Komentara

 1. dragan
  17. aprila 2019. 16:02

  Trla baba lan, da ......

 2. Sky
  18. aprila 2019. 05:36

  Kojim merama nesrecnice!!!Kako ih vise ne mrzi da nas zavlace sa ovakvim glupostima !!!

 3. Pera
  18. aprila 2019. 15:57

  Sta me briga o taksami Hocu da nam se vrati KiM ! Pored tolikih uvlakaca sto mu skarlicu, nemoze se ni biti normalan i ako bi slucajno hteo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.