“Jučerašnji sastanak nije naročito važan. Ne bih želela, ali ako moram, išla bih na sastanak sa opozicijom…”

2
Foto: Tanjug/AP

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila za TV Prvu da ne bi želela da se nađe na nekom od budućih sastanaka vlasti i opozicije, ali da bi, ako mora, išla, prenosi B92.

Upitana da prokomentariše sastanak predstavnika vlasti i dela opozicije koji je održan u sredu na Fakultetu političkih nauka iza zatvorenih vrata, Brnabić je ocenila da po njenom mišljenju taj sastanak u jučerašnjem danu nije naročito važan niti relevantan za 90 odsto građana Srbije.

“Za jučerašnji dan najvažnija vest je japanska investicija u Srbiji. Jučerašnji sastanak je bio jedan sastanak s delom opozicije, jer drugi deo nije bio, poput LSV. Oni su rekli da neće dolaziti na takve sastanke jer je mesto za pravi razgovor parlament i ja se s tim slažem”, rekla je premijerka Srbije u Jutarnjem programu TV Prve.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se na sastanku predstavnika vlasti i opozicije u Beogradu pričalo o izmenama izbornog zakona koji je donela “aktuelna opozicija”.

“Govorilo se o ‘demokratskim tekovinama’ koje su oni napravili da bi pobeđivali na svim izborima. Bilo je reči o promeni skupštinskog poslovnika koji su oni doneli, a Srpska napredna stranka nije dirala. Poslovnik im se danas ne sviđa zbog toga što ne daje prostora opoziciji”, kazala je Brnabić na televiziji “Prva”.

Ona je kazala da nije bilo pritisaka na SNS da se održi sastanak sa opozicijom i dodala je ta stranka uvek bila sprema na dijalog.


2 KOMENTARA

  1. re: “ Jučerašnji sastanak je bio jedan sastanak s delom opozicije, jer drugi deo nije bio, poput LSV.

    A zašto da se sastaju sa nekim ko ne razlikuje ni ko je stvarna opozija?

Comments are closed.