“Ako je potrebno, u Srbiju neće ući niko…”: Vučić o “parkingu za izbeglice” i solidarnosti…

3
Foto: Beta - Aris Oikonomou, Pool Photo via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da bude solidarna sa migrantima ali da neće postati “parking za izbeglice” i da nikome neće dozvoliti da ugrožava bezbednost i sigurnost građana.

“Ukoliko bude potrebno, u Srbiju neće ući niko. Ali to ćemo sami da procenjujemo, a nećemo da se iživljavamo nad tim ljudima. Sigurno nećemo biti parking za migrante i neće biti naseljeno 400.000 migranata. Naravno da neće”, rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da pokazuje solidarnost ali da neće dozvoliti nikakvo ugrožavanje bezbednosti građana, zbog čega je i odlučeno da se pošalju dodatne policijske snage u Šid, gde se nalazi veći broj migranata koji pokušavaju da pređu granicu sa Hrvatskom.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Otisle nase snage u Sid i na Madjarsku granicu da vrate migrante koji zele u EU nazad u Srbiju. Pa zar smo toliko glupi da ne razumemo da EU ne pusta migrante. Verovatno ce nam EU da plati da smestamo migrante po Srbiji. Zato ih Srbija prima, a nasa vlada ne kaze koliko ce ih primiti.

Comments are closed.