“Ako će opozicija da se ujedinjuje onda i SPS na sledećim izborima treba da ide ujedinjen sa SNS…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Na vanrednim parlamentarnim i redovnim predsedničkim i gradskim izborima 2022. godine socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa Srpskom naprednom strankom (SNS), jer ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front, prenose mediji izjavu predsednika Skupštine Ivice Dačića koju je juče dao TV Kurir.

On je rekao da objektivno postoji potreba da se uporedo sa predsedničkim izborima organizuju i parlamentarni i će buduća vlada, za koju očekuje da će biti izglasana 28. oktobra, biti “koncentraciona vlada, a one su uglavnom ograničenog trajanja”.

O eventulanom zajedničkom nastupu sa SNS na izborima 2022. godine Dačić je rekao da je to njegovo mišljenje i da ne zna da li se s njim slaže Vučić i članovi Socijalističke partije Srbije.

Povodom najava novih ministarstava, Dačić je rekao da je procenjeno da bi bilo dobro da Srbija ima ministarstva za selo, populacionu politiku i demografiju i dijalog jer je “cilj da Srbija ima više dece, da selo ne ostane prazno i da se pokuša da se vodi dijalog sa različitm političkim grupama, što ponekad izaziva društvene konflikte”.

Dačić je rekao da je protiv ekspertske vlade, jer “svi političari treba da budu eksperti i da znaju svoj posao”, ali i zbog toga što eksperti koji su deo vlade ne snose poltičku odgovornost kada tu vladu napuste.

On je rekao da u njegovoj oblasti, politikologiji, “ne priznaje da je iko bolji od njega” i dodao da je bio “najbolji student u istoriji Fakulteta političkih nauka”.

Dačić je rekao da u razgovorima sa Vučićem nije bilo reči o broju ministara i sastavu vlade “nego o tome šta možemo da uradimo za Srbiju”.

Nebitno je da li će SPS imati dva ili tri ministarstva. Treba očuvati potencijal od 350.000 glasova koliko je SPS dobio na izborima, jer SPS “ne može da živi na račun stare slave”, rekao je Dačić.

Ako su tačne informacije, Nikola Selaković je dobar izbor za novog ministara spoljnih poslova, rekao je Dačić i dodao da je s njim imao odličnu saradnju”.

1 KOMENTAR

  1. Ако си ти и завршио некакве “политичке науке”, требало би поново да их упишеш. Овако, бојим се да ти у следећем “извлачењу” следи место председника естрадно-музичких извођача.

Comments are closed.