Akcija „Ulepšajmo park za naše male drugare“

  0
  Autor Maja Živković

  U okviru akcije „Ulepšajmo park za naše male drugare“, koju je organizovala Roma Company u saradnji sa slikarkom Majom Živković, uređen je parkić na Čukarici. Kreativna rešenja i originalne ideje obradovale su kako mališane, tako i stanare okolnih zgrada. Zahvaljujući Roma Company, koja je  obezbedila kompletan materijal za oslikavanje, parkić je sada bogatiji za nove razonode i društvene igre, a oslikane površine unele su radost i svežinu na veliko zadovoljstvo najmlađih posetilaca.

  Autor: Maja Živković

  „Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu. Nadam se da će ovaj naš mali doprinos učiniti prijatnijim boravak za veliki broj najmlađih posetilaca, ali i starijih sugrađana, jer verujem da će ih parkić oslikan dečijim igrama i motivima vratiti u detinjstvo“,  izjavio je Radovan Vujašević, rukovodilac komercijalne službe u Roma Company.

  U realizaciji akcije „Ulepšajmo park za naše male drugare“ profesorki likovne kulture Maji Živković pomogli su njeni đaci iz Savremene gimnazije, koji žele da svet bude malo lepši.

  Autor: Maja Živković

  „Ideja nam je bila da se unutar parkića na betonu naslikaju školica, brojalica, koraci da zaigramo tvist, ogledalice, kao i druge dečije igrice. Površine su parcelisane, a u svakom polju se nalazi neka slika koja nas uči nečemu novom, kako bi učili kroz igru uz ornamente i dizajn“, izjavila je Maja Živković, profesor likovne kulture u Savremenoj gimnaziji.

  Autor: Maja Živković

  Akcija Roma Company za uređenje parkića, podržana je od JKP „Zelenilo Beograd“ u čijoj nadležnosti je održavanje ovog parka, kao i od strane profesionalne upravnice Sanje Masnikose Simić, sa kojom je ranije ostvarena odlična saradnja u okviru projekta „Ko kreči, kuću leči“ za sređivanje ulaza i hodnika zgrada.

  „Kada smo saznali da Roma Company ima u planu još jedan sjajan i pre svega human projekat, oduševljeni idejom, ponudili smo nesebičnu pomoć u realizaciji istog. Smatramo da takav doprinos našim najmlađim stanarima pruža ogroman podstrek da što više vremena provode napolju u igri sa svojim drugarima, u prostoru koji im pruža mnoštvo ideja i podstiče maštu,“ izjavila je Sanja Masnikosa-Simić, profesionalni upravnik i vlasnik firme za profesionalno upravljanje Otvorena vrata grada.

  Autor: Ivana Obradović

  Oslikanim parkićem na Lazarevačkom drumu kod broja 6, u blizini maloprodajnog objekta Roma Company, zajednica stanara bogatija je za jedan kreativni i edukativni prostor, koji će svakako izmamiti osmeh na licu svakog posetioca, a svakodnevni život i aktivnosti biće lakši uz notu optimizma kojim parkić zrači. Osim toga,  veliki broj najmlađih posetilaca od sada ima još jedno lepo mesto za igru, druženje i za nezaboravne trenutke provedene sa svojim drugarima.