(Beta) – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je da je da su nedolični i zabrinjavajući napadi Ministarstva spoljnih poslova Rusije na medije BIH zbog izveštavanja o aferi s ikonom iz Ukrajine, saopštilo je danas Predsedništvo BiH.

Ministartsvo spoljnih poslova Rusije je u petak kritikovalo medije u BIH zbog pisanja o sporu oko ikone iz Luganska za koju Ukrajina tvrdi da joj je ukradena, a koju je Milorad Dodik, sada predsedavajući Predsedništva BiH, poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, prilikom njegove decembarske posete BiH.

Ministarstvo na čijem čelu je Lavrov, ocenilo je da mediji u BIH „šire insinuacije zasnovane isključivo na pretpostavkama njihovih autora“ i „manipulišu ovom pričom zarad političkog svođenja računa unutar BiH“ i da bi Rusiju diskreditovali u očima javnog mnenja BiH.

„Nažalost, još jednom primećujemo da su neki mediji, prateći omiljenu zapadnjačku ‘zabavu’ – da svuda i u svemu traži ‘ruku Kremlja’, spremni da iskoriste bilo koji, uključujući i najneprimereniji povod, za jačanje antiruske propagande“, zaključuje se u ruskom saopštenju.

U današnjem odgovoru Komšića na to piše da „Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, napadima na integritet bosanskohercegovačkih medija koji su izveštavali o aferi ‘Ikona’ šalje zabrinjavajuću i nedoličnu poruku koja nije u duhu demokratskih standarda i poštovanja medijskih sloboda“.

Komšić je naglasio da mediji maju pravo pisati i istraživati taj slučaj koji je zaintrigirao svetsku javnost.

Ocenio je da je Bosna i Hercegovina demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode, pogotovo ne zbog toga što se izveštavanje medija ne sviđa političkim zvaničnicima.

Komentara

  1. Bobby
    17. januara 2021. 19:28

    Колико видим, нико их не напада, већ се са њима спрдају, као што се сада спрдају и са БиХ, јер се неосновано укључила у антируску хистерију. Да сте прво питали ко је коме, када украо и потом пријавио њен нестанак, не би вас данас поново повезивали са "банана" државама. Јесте непријатно, а и неће брзо да се заврши, стога,... "тражили сте, гледајте".

  2. Rasa
    18. januara 2021. 10:01

    Smesan taj Komsic. Kada oni lazu na svetskom nivou nez dokaza to je demokratija a kada ih meko nazove lazovima na svetskom nivou sa dokazom e tajnkrsi slobodu

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.