Akademik Simović: “Vladeta Janković bi bio odličan gradonačelnik, izlečio bi Beograd od ovoga što su napravili Vesić, Vučić i to društvo…”

4
Foto Nedeljnik

Akademik Ljubomir Simović poručio je da profesor BU u penziji Vladeta Janković ima njegovu podršku da se kandiduje na beogradskim izborima i da veruje da je Janković “sposoban da izleči Beograd od svega što su mu učinili Aleksandar Vučić i Goran Vesić”.

Simović je to izjavio za list “Nova”, a njegove reči preneo je portal N1.

“O njemu se najpre govorilo kao o predsedničkom kandidatu i ja mislim da bi on bio sjajan čovek za to mesto. Međutim, on ima svoje razloge i potpuno ga razumem. Isto tako, ubeđen sam da bi on bio i odličan gradonačelnik i da bi nas izlečio od svega ovoga što su od Beograda napravili Goran Vesić, Aleksandar Vučić i to društvo, sa Beogradom na vodi, Trgom republike, Slavijom, izmeštanjem Glavne železničke stanice. Beograd je doveden do ivice katastrofe i ne liči na sebe”, rekao je Simović.

Akademik je poručio da je prestonici potreban čovek kvaliteta i sposobnosti Vladete Jankovića, napominjući da ne želi da komentariše kritike kako ga godine sprečavaju da obavlja važnu funkciju.

“Ne bih uopšte ulazio u to. On je i u tim godinama sposobniji od nekih koji su mnogo mlađi od njega”.

“On bi sigurno napravio dobar tim. Vladeta je i pametan i obrazovan, a što je najvažnije – on je odgovoran čovek. Prognoze kako će to ići na izborima, čiji će on podršku da ima ili ne, to je druga priča koju ja ne pratim. Svakako bih se vrlo radovao i osećao bih se bolje, sigurnije i sa više nade bih gledao u budućnost ovog grada ako bi na njegovom čelu bio Vladeta Janković”, rekao je Simović.

4 KOMENTARA

  1. Никога не треба уздизати, а ни понижавати, па ни уваженог професора Јанковића. А човек познат широј јавности, великом знању, залагању за нормалност, поштовање, пристојност…. И да свако ради свој посао. Што ће рећи, професорова кандидатура је већ озбиљна претња конкурентским “фирмама” на власти. Зато има да трчи кроз “топлог зеца”, али ни то неће дуго да траје.

  2. E pa da mu ti budeš savetnik.Vaše perspektive su poznate za godinu dve pa papa….

  3. A napravili su da se čovek pita – zar su poroci poslednji stadij čovekove evolucije?

Comments are closed.