Air Visual: Visoka zagađenost vazduha u Beogradu i još nekoliko gradova

1
Foto: Profimedia / ilustracija

(Beta) – Visoka zagađenost vazduha zabeležana je jutros u Beogradu i još nekolikon gradova u Srbiji, pokazuje aplikacija za merenje zagađenosti Air Visual, dok zvanični podaci sa sajta Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da je kvalitet vazduha prihvatljiv, što je i objavljeno u jutarnjim programima televizija s nacionalnom frekfencijom.

Kako navodi internet portal Nova.rs, u Beogradu, na Vračaru, prema podacima aplikakcije Air Visual, vazduh je bio nezdrav za osetljive grupe stanovništva, a vrednosti su slične kao vrednost zagađenja vazduha u Pekingu.

Istovremeno, podaci sa Agencije za zaštitu životne sredine  pokazuju da je konkretno na mernoj jedinici Beograd Vračar vazduh prihvatljiv.

Air Visual pokazuje pojačano zagađenje u još nekim gradovima Srbije, na primer u Kosjeriću, dok istovremeno Agencija tvrdi da je konkretno u Kosjeriću kvalitet vazduha dobar.

Slična situacija se ponavlja kada je u pitanju i kvalitet vazduha u Novom Pazaru.

Visok nivo zagađenja vazduha zabeležen je prethodnih dana širom Srbije, što se vezuje za početak grejne sezone, uz industrijska zagađenja.

1 KOMENTAR

  1. Ovako je bilo i prosle jeseni, cim krene grejanje. Prosto ne moze da se dise po Beogradu. E tada sam lepo kupila fotokataliticki preciscivac vazduha i resila sam problem u svom stanu. Ne otvaram prozore, ne luftiram i uzivam u preciscenom vazduhu.

Comments are closed.