Učesnik izvesnog rijaliti šoua Miki Đuričić, priveden pre nekoliko dana zbog nasilja nad ženama koje je počinio pred kamerama, takoreći u direktnom prenosu, sklopio je dogovor sa tužilaštvom koji je sud prihvatio, prenose beogradski mediji.

„Đuričić je zaključio sporazum sa sudom na jednu godinu kućnog zatvora i zabranu prilaska žrtvama. Sud je potvrdio sporazum“, otkrio je izvor medijima, uz napomenu da će “pčelar iz Kupinova” dobiti nanogicu.

Inače, za krivično delo iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, propisana je kazna zatvora u rasponu od 6 meseci do 5 godina. Zakonik, doduše, predviđa i eventualnu mogućnost da se za ovo krivično delo izrekne i blaža krivična sankcija od zatvorske kazne, poput uslovne osude.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović prethodno je najavio da će učesnik rijalitija biti procesuiran u skladu sa zakonom.

“Srbija ima nultu toleranciju prema nasilju nad ženama i najoštrije osuđujem svaki vid napada na njih”, napisao je Stefanović na Tviteru i dodao da pripadnici MUP-a pravovremeno reaguju na svako saznanje o nasilju.

Tada je reagovala i koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević. Ona je kazala da Tužilaštvo treba i mora da reaguje, pogotovo ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru jer, kako kaže, u suprotnom se takvo ponašanje usvaja kao društveno prihvatljivo.

Komentar(1)

  1. nada22
    15. juna 2019. 12:50

    Pa ne može da se osudi Mitrovićeva zvezda koja mu donosi pare i popularnost, jer je on MAG koji zna šta narod voli i traži. Neće valjda da ulaže svoje teško zarađene milione u produkcije koje narod ne voli i ne razume!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.