Agent BIA dobio batine od radnika obezbeđenja: “Bahat i bezobrazan…”

0

Radnik BIA M.S. dobio je batine nakon svađe sa radnikom obezbeđenja jednog kafića I. A, u incidentu koji se desio sinoć oko 22,30 časova u Mirijevu.

I. A. je priveden zbog sumnje da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti. Tvrdi se da je osumnjičeni nakon verbalne rasprave fizički nasrnuo na oštećenog, koji mu se prethodno predstavio kao radnik BIA. S druge strane, advokatio osumnjičenog tvrde da se radnik BIA nije legitimisao, da postoji snimak o tome i da je do incidenta došlo nakon što se agent tajne službe ponašao bahato i bezobrazno.
U saopštenju se navodi da je posle svađe na parkingu I.A. udario M.S. rukom u glavu, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat, gde je pripadnik BIA pokušao da se skloni kako bi pozvao pomoć. Po istom opisu događaja, zatim ga je uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu zadao još tri udarca rukom u glavu usled čega je pripadnik BIA zadobio lake telesne povrede.

S druge strane, advokati uhapšenog muškarca, koji radi kao obezbeđenje u beogradskim klubovima, rekli su za Nova.rs da je njihov klijent I. A. reagovao tek nakon što je radnik BIA bio bahat i bezobrazan.

Advokati osumnjičenog, Aleksandar Šćekić i Jovana Đorđević Sijerić, rekli su za ovaj portal da je njihov klijent izneo svoje viđenje celog incidenta.

„Radnik BIA nije bio na dužnosti, kako pišu mediji, već tu živi. On je parkirao automobil na plaćeno parking mesto, te ga je naš branjenik nekoliko puta pozivao da pomeri automobil. Naš branjenik je pitao radnika zašto je parkirao automobil na njegovo mesto, nakon čega mu je ovaj rekao: „Može mi se”, a potom bio grub i nepristojan”, ističu advokati i dodaju:

„Takođe, postoji snimak na kome se vidi da se radnik BIA nije predstavio, a kako se to navodi u medijima. Naš klijent je tek po hapšenju saznao da je reč o pripadniku Bezbednosno-informativne agencije. Nakon što je radnik bio nepristojan i bezobrazan, došlo je do verbalne svađe između njih dvojice, a potom ga je naš branjenik udario nekoliko puta”, ističu advokati.

Kako dodaju, I. A. je obezbeđenje i dosad nikad nije prekršio zakon.
Iz tužilaštva je saopšteno da je preložen pritvor za osumnjičenog radnika obezbeđenja zbog “okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili da ce ometati postupak uticanjem na svedoke”. On nije saslušan jer su danas advokati u štrajku iz protesta protiv mišljenja Vrhovnog kasacionog suda o bankama i naknadama za obradu kredita.

“U daljem toku postupka, tužilaštvo ce saslušati osumnjičenog, ispitati oštećenog i svedoke i narediti medicinsko veštačenje na okolnosti vrste, stepena i mehanizma nastanka telesnih povreda koje je zadobio pripadnik BIA, a po potrebi preduzeti i druge dokazne radnje nakon čega će odlučiti o eventualnom podnošenju optužnog predloga protiv osumnjičenog I.A”, navodi se u saopštenju tužilaštva.