Afro festival, 26. i 27.06. 2021. od 10-18h

0
Foto: Bojan Džodan

Afro festival – tradicionalna godišnja manifestacija koja izaziva veliko interesovanje javnosti, održaće se ove godine poslednjeg vikenda juna – u subotu, 26. i nedelјu, 27. juna od 10 do 18 sati – uz poštovanje svih zvaničnih epidemioloških mera za zaštitu od COVID-19.

Foto: Bojan Džodan

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti koja se organizuje od 1997. godine i predstavlјa jedinstven događaj u našoj zemlјi i širem region.

Foto: Marija Piroški

Tokom Festivala se organizuju izložbe i predavanja, koncerti, razgovori i putopisni programi, projekcije filmskog materijala o umetnostima i kulturama Afrike, muzičke, plesne i likovne radionice za decu, kao i javna vođenja kroz muzejske postavke. U okviru Festivala, kao i uvek, očekuju vas muzički nastupi i Afrički bazar – prodajna izložba predmeta iz različitih krajeva Afrike: maske, skulpture u kamenu i drvetu, slikane i bojene tkanine, slike, batik, nakit, kao i dekorativni predmeti za enterijer.

Foto: Bojan Džodan

Durbar je poseban poseban program u okviru Afro festivala koji uz učešće afričkih ambasada u Beogradu predstavlja vrhunac svečanosti. Durbar se održava u nedelјu i uključuje posebno pripremljene i aranžirane štandove afričkih ambasada i konzulata čime se kroz turističku ponudu, suvenire i druge vrste promotivnih materijala, predstavljaju afričke zemlje, učesnice u Festivalu.

Foto: Bojan Džodan

Više informacija o program:

http://mau.rs/sr/61-vesti/najava-doga%C4%91aja/1808-afro-festival-2021-najava.html