Advokatska komora najoštrije osudila napad na advokata Petronijevića i sudiju Pekovića

0
Foto: Profimedia

Advokatska komora Srbije najoštrije osuđuje napad na advokata Gorana Petronijevića i sudiju u penziji Novicu Pekovića i pozdravlja brzu akciju organa gonjenja u cilju lišavanja slobode lica koja su osumnjičena za ovo delo, navodi se u saopštenju AKS.

“Advokatska komora Srbije u ovom trenutku ne raspolaže podacima na osnovu kojih bi mogli dovesti u vezu ovaj događaj sa nastupom u medijima narodnog poslanika Čedomira Jovanovića, ali upozorava da ovakvi istupi koji se svakako mogu okvalifikovati kao govor mržnje mogu dovesti do eskalacije nasilja”, dodaje se.

“Ocene rada i ličnosti pojedinih advokata i tadašnjeg Upravnog odbora Advokatske komore Beograda koje je narodni poslanik Čedomir Jovanović izrekao u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom sa nizom uvredljivih i diskriminatorskih kvalifikacija, Advokatska komora Srbije ocenjuje kao neprihvatljive”, stoji u saopštenju.

Advokatska komora Srbije ističe da svi učesnici javnih debata, a naročito predstavnici političkih organizacija, moraju biti sposobni da artikulišu svoju argumentaciju na način koji ne ugrožava sigurnost građana i ne krši opšteprihvaćene norme ponašanja.